Holešovská výzva: Chystáme ozvučená auta a statisíce letáků za demisi vlády

28.01.2012 16:57

V Praze se dramatizuje celostátní konference občanských iniciativ a odborů, svolaná organizátory, signatáři a příznivci takzvané Holešovské výzvy. V pondělí prý do ulic vyjedou ozvučená auta a rozdají se statisíce letáků, aby se lidé mohli připojit k cíli konference a vláda Petra Nečase aby okamžitě podala demisi.

Holešovská výzva: Chystáme ozvučená auta a statisíce letáků za demisi vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Celostátní konference občanských iniciativ, hnutí, sdružení a jednotlivých občanů

Holešovská výzva, jak ParlamentníListy.cz v minulých dnech informovaly, vybízí, aby se občané spojili proti lžím, a požaduje demisi vlády. Jinak hrozí protesty a stávkami. Tím prvním, co signatáři výzvy plánují udělat, je nechat do ulic vyjet ozvučená auta a rozdat statisíce letáků.

Na sobotní konferenci, kde se v jeden moment pohádali, se delegáti nakonec dohodli na společných požadavcích: volají po demisi vlády, ustanovení úřednického kabinetu odborníků a odstoupení prezidenta. Chtějí také zastavit vládní reformy a církevní restituce.

"Musíme sjednotit národ a zastavit tok zlodějiny v tomto státě," vysvětloval svou motivaci spoluzakladatel Holešovské výzvy Václav Princ. Signatáři chtějí připravit "spravedlivé demokratické volby", žádají uzákonit obecné referendum a odvolat podpis na smlouvě ACTA, která podle usnesení zavádí cenzuru na internetu. Požadavky mají být splněny do konce února.

Vše k Holešovské výzvě ZDE

Výzvu si přečtěte ZDE

Reportérka ParlamentníchListů.cz byla na místě. Sál byl podle ní plný, odhadem přišlo 150 lidí. Akce se kromě řadových členů iniciativ a odborů účastní i známější tváře veřejného života, například publicista Slávek Popelka (který je i jedním z iniciátorů výzvy) nebo antikomunista Jan Šinágl. Mezi řečníky pak byli například zástupci České strany národně sociální, Moravského národního kongresu, hnutí Skutečná demokracie teď i nacionalistického Národního sjednocení a Českého hnutí za národní jednotu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe, olb

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …