Holešovská výzva podpoří odbory v jejich protestech

04.04.2012 12:24

Holešovská výzva podpoří odbory v jejich protestech. Rozhodla o tom ve středu. Odmítla však jít do protestů se zpolitizovanými vůdci odborů, jejichž jména ovšem v prvotním prohlášení neupřesnila.

Holešovská výzva podpoří odbory v jejich protestech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Celostátní konference občanských iniciativ, hnutí, sdružení a jednotlivých občanů

Odborové svazy spolu s občanskými iniciativami v úterý zahájily kampaň Stop vládě, v jejímž rámci odbory vyzývají vládu k demisi a zastavení reforem. Ohlásily také týden protestů, který bude v polovině dubna předcházet klíčové protestní akci, jež proběhne 21. dubna na Václavském náměstí. Nyní je jasné, že získaly i spojence. Ovšem přece jen ne zcela bezvýhradné.

"Holešovská výzva podporovala, podporuje a bude podporovat poctivé občany organizované v odborovém hnutí. S ODBORÁŘI proto ANO. Ovšem se zpolitizovanými vůdci odborů NE,“ řekl ParlamentnímListům.cz mluvčí Holešovské výzvy Jaroslav Petr. A zdůraznil, že hlavním posláním odborů je chránit ekonomické a sociální jistoty zaměstnanců.

„Vyzýváme tedy poctivé odboráře,aby se připojili k občanským iniciativám, a to je také jediná cesta, jak vyjadřovat svůj politický názor. Spojovat odbory  a politiku v naznačeném prostoru - to  nepovažujeme za východisko z krizové situace. Rozhodující roli musí sehrát občanská statečnost - Občanské aktivity,Občanská sdružení a Občanská hnutí jako celek,“ uvedl dále v prohlášení Jaroslav Petr.

Holešovská výzva plánuje další, v pořadí již druhý velký protest proti vládě na náměstích měst a v Praze na neděli 15. dubna.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe, olb

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…