Jak si žije úchylný doktor Barták? Ptali jsme se na Pankráci

12.10.2011 17:51

Jaroslav Barták je bezproblémový vězeň. Může tak bez potíží využívat všech možností, které mu koluzní vazba ukládá. Televizi má k dispozici prakticky po celý den. S telefonáty a návštěvami už to ale tak růžové není.

Jak si žije úchylný doktor Barták? Ptali jsme se na Pankráci
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Cela ve věznici. Ilustrační fotografie

Lékař Jaroslav Barták pobývá už více než měsíc ve vazební věznici v Praze-Pankráci. ParlamentníListy.cz se zajímaly o to, jaký je režim muže, který je obviněný ze sexuálního zneužívání a násilí páchaného hned na několika svých podřízených.

SLEDUJEME téma aféry doktora Bartáka

Barták má běžný režim, stejně jako další lidé, kteří jsou umístěni v takzvané koluzní vazbě. Zatím je jeho působení ve věznici zcela bez potíží. "K osobě obviněného Bartáka můžeme sdělit, že zatím se jedná o bezproblémového vězně," sdělil ParlamentnímListům.cz mluvčí pankrácké věznice Jiří Dolejší.

Budíček v šest. Jako ostatní

Obviněný lékař je na cele se spoluobviněným, žádná speciální přání prý nemá. Vstávat tak musí stejně jako ostatní už v šest ráno, od této chvíle až do večerky ve dvacet jedna hodin má povoleno až na technické kontroly či jiné výjimky sledování televize.

Snídaně, pak volno

Snídá mezi půl sedmou a sedmou, mezi osmou a půl pátou má prostor pro osobní volno, oběd či vycházky. Po kontrole cel a převzetí případné pošty jej čeká večeře, osobní volno a úklid. Po večerní osobní hygieně a přípravě na večerku se stejně jako ostatní ukládá k spánku.

Doktor "zvrhlík" Barták poputuje zřejmě do vazby. Byl již obviněn 

S telefony a návštěvami je ale problém. "S ohledem na jeho koluzní důvody vazby (§ 67 písm. b) trestního řádu, není možno povolit realizaci telefonních hovorů ani umožnit návštěvu bez vědomí a schválení orgány činnými v trestním řízení," uvedl pro redakci mluvčí Pankráce.

Obvodní soud pro Prahu 4 vyhověl koncem srpna návrhu státní zástupkyně na vzetí lékaře Jaroslava Bartáka do vazby, a to ze tří důvodů, které zákon umožňuje. Panovala totiž obava, aby se nevyhýbal stíhání, neovlivňoval svědky a nepokračoval v trestné činnosti.

Sexuchtivý lékař prý okrádal pacienty

Prý ponižoval a bil. Sám to popírá

Jaroslav Barták se chtěl vazbě vyhnout díky kauci, u orgánů činných v trestním řízení ale neuspěl. Trestní oznámení na Bartáka podalo šest jeho někdejších asistentek. Všechny z nich měl ponižovat a bít,  jedné z nich měl dokonce do pití nasypat omamné látky.

Na pomoc přišel i kníže

Ženy se začaly hlásit postupně poté, co svůj příběh zveřejnila dívka jménem Lucie. Ta s Bartákem jela na Filipíny a lékař jí zde zabavil pas a sexuálně ji napadal. Ze země jí pomáhal posléze i ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09).

Barták prý obtěžoval i turistky v Turecku

V současnosti Barták čelí hned několika trestním oznámením za znásilnění, sexuální nátlak, vydírání a ublížení na zdraví. Svou vinu stále popírá.

K věci:

Pane Havle, Klausi, Topolánku. Čtěte o muži, se kterým jste se fotili 

Odznáček Lvího klubu pomáhá. Lékař úchyl hnutí poškodil 

Foto: Filip Jandourek

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

reklama

autor: Jana Šulcová

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…