Jandák věštcem: Budou jen dvě strany. TOP 09 a VV

21.07.2010 10:16

Nikdy nehrál v hororu. Přesto vidí budoucnost této země v nejkrvavějších barvách. Poslanec ČSSD a stínový ministr kultury Vítězslav Jandák, který tuto středu slaví jmeniny, se domnívá, že v budoucích letech budou v České republice dominovat jen dvě politické strany. Vyloženě napravo TOP 09 a ve středu s lehkým sklonem k levici Věci veřejné.

Jandák věštcem: Budou jen dvě strany. TOP 09 a VV

"Jsem přesvědčen, že tomu tak bude. ODS, ČSSD a KSČM budou k ničemu, vyprofilují se jen tyto dvě strany. A ambiciózní politici si do nich bez ohledu na své ideály najdou cestu. Oni vlastně ambiciózní politici žádné ideály nemají," tvrdí Jandák.

Podle jeho názoru není důvod k údivu. "Voliči byli unaveni politikou tradičních stran, chtěli něco nového. Věci veřejné a TOP sice 09 nic nového nenabídly, ale ta jména zněla vznešeně a progresivně," prohlásil v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz bývalý herec.

Byty budou nedostupné

Za obrovskou chybu považuje Jandák Kalouskovo plánované zrušení podpory hypoték a daňových úlev při stavebním spoření.

"Bude to mít značný dopad na střední vrstvy a povede to i ke snížení zisků bank, které nabízejí stavební spoření, To se pochopitelně odrazí i v úrokových sazbách, takže to bude znamenat i útlum podnikání," míní Jandák.

"Já ale nejsem ekonom a raději bych to do podrobna nerozebíral," říká stínový ministr kultury. Jeho slova potvrzuje i stínový ministr práce a sociálních věcí Zdeněk Škromach. „Pořízení vlastního bytu bude pro obrovskou část populace nedostupné," předpovídá Škromach.

Kultura zapláče

„Přijde mi, že lidé volili, ale nečetli volební programy. Kalouskovi musím přiznat, že nedělá nic, na co by před tím neupozorňoval. Ale abych se vyjádřil také v rámci své kompetence, plakat bude kultura," říká Jandák.

„Hlavním úkolem ministra kultury bude vyrovnání s církvemi. Jinak se obávám, že nekomerční umění bude mít smůlu. Já osobně považuji třeba divadlo za součást vzdělání a proto si myslím, že má nárok na dotace, ale Kalousek si to evidentně nemyslí. Takže budeme chodit jen na muzikály a operetky, ty se uživí," obává se Jandák.

Související:
Šokující průzkum: Kníže by vyhrál volby 
Hlavní střet podzimu? Kníže a Sobotka, předpověděl průzkum

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tom

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…