John míří do Škromachova revíru. Zaleze do sklípku, směje se "hajný"

24.09.2010 7:12

V pátek se objeví v Mikulově šéf rezortu vnitra Radek John. A míří do jihomoravského vinařského revíru místopředsedy ČSSD Zdeňka Škromacha. Akce bývalé tváře televize Nova a ministra za Věci veřejné má název „Přátelské setkání s ministrem vnitra u dobrého vínka“. Podle místopředsedy ČSSD Zdeňka Škromacha oblíbeného politika vinařského kraje Johna však zřejmě nečeká příliš vřelé přivítání.

John míří do Škromachova revíru. Zaleze do sklípku, směje se "hajný"

Poslanec Zdeněk Škromach, který kandiduje za Hodonínsko a Kyjovsko do Senátu, kroutí hlavou nad tím, že John, který je lidmi považován za toho, kdo spolu s premiérem Petrem Nečasem a ministrem financí Miroslavem Kalouskem je odpovědný za snižování platů ve státní sféře, raději nezůstane v Praze.

Kdo se s ním bude chtít setkat?

Hodonín, kde místopředseda ČSSD bydlí, je od Mikulova asi půl hodiny jízdy, „těžká váha", jak se Škromach sám pojmenoval, se tam však nevydá. „Setkat se z panem Johnem u dobrého vína opravdu netoužím, takže se do nedalekého Mikulova nevydám. Po pravdě řečeno, nevím, kdo se s ním bude chtít setkat. Snad jen někteří policisté se ho budou chtít zeptat, proč jim plánuje zrušit služebny. Ale, že by si s ním chtěli připíjet, o tom dost pochybuji," sdělil ParlamentnímListům.cz Škromach.

Nejspíš uteče do sklípku

Podle stínového ministra práce a sociálních věcí není po úterní demonstraci od Johna příliš rozumné chodit lidem na oči, třebaže středeční vývoj přinesl protestujícím odborářům ústupky ze strany ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka (TOP 09).

„Podle mě mi spíš přijde pravděpodobné, že zaleze někam do sklípku a nebude mít odvahu jít mezi lidi. Po úterku už má praxi v tom, jak se před lidmi schovat," žertuje Škromach a naráží na Johnovo chování při demonstraci. „Zatímco lidé demonstrovali, my jsme pracovali v parlamentu," okomentoval svůj program během demonstrace Radek John.

„Tak tomu se musím smát. Čtyřicet tisíc lidí se sejde na demonstraci, z toho většina z Johnova resortu a on má strach s nimi promluvit. Opravdu věřím, že sněmovna by se bez jeho účasti nepoložila. Myslím, že důvod jeho omluvy by byl v tomto případě pro každého pochopitelný," míní Škromach, který Johna nemá evidentně v lásce. „Za normálních okolností bychom sestavovali vládu, ale John všem slíbil kdeco," prohlásil před časem.

Radek John nebral telefon a na dotaz, jak se chystá na návštěvu jižní Moravy, zaslaný esemeskou nereagoval.

Více:
Véčkaři spílají Johnovi. Tebe už nikdy volit nebudeme, pisálku
Škromach se vrací k předvolební rétorice: Za všechno může Topolánek
Drábek chce měnit dávky. Škromach tvrdí, že je to nesmysl
Škromach: Co přijde příště? Kriminalizace lidí, kteří ztratí práci?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

8:31 Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

„Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique…