John už pomýšlí na pravicovou koalici, kam se "nechce cpát"

29.05.2010 16:28

John považuje lídra ODS Petra Nečase za "velmi korektního a slušného člověka." Těmito slovy reagoval na dotaz ParlamentníchListů.cz, jak vnímá jeho přání volebního úspěchu, který Nečas lídrům TOP 09 a VV poslal ještě před otevřením volebních místností.

John už pomýšlí na pravicovou koalici, kam se "nechce cpát"

"Nyní je načase sebrat všechny slušné a rovné politiky a s nimi jednat. Mluvím o politicích, jejichž slovo platí. Chceme se domluvit na společných, dobrých výsledcích a prosazení toho, co jsme slibovali voličům, aby nějaká koaliční strana nebyla odsunuta na vedlejší kolej," uvedl pro ParlamentníListy.cz John k povolebnímu vyjednávání.

Je tak zjevně nakloněn vzniku pravicové koalice. Do té se prý sice VV "necpou", nicméně se slušnými lidmi prý "velmi rád podpoří dobré věci pro tuto zemi". Nadšeni prý ale nebudou ti lídři VV, v jejichž krajích je výsledek pod očekávaným ziskem hlasů.

"Zítra ráno si vyjedu výsledky a svolám krajské lídry. Tam, kde to nebude tak dobré, se budu ptát proč," řekl ParlamentnímListům.cz John. Zmíněné lídry prý čeká tvrdá práce. "Nebude se slavit, bude kritika a výzva k lepší práci," dodal John se smíchem. "V pondělí ráno se sejde stínový poslanecký klub a v úterý nastoupí vyjednávací tým VV," nastínil nejbližší dění na Štefánikově ulici John.  

John také očekává s velkým napětím výsledky velkých měst. "Věřím, že náš výsledek bude ještě lepší, ale dvojciferný zisk nám bohatě stačí k prosazení našich cílů," zopakoval John. Už teď prý může říci voličům, že se mu důležité body programu VV asi podaří prosadit. "Nyní jsem mnohem klidnější," dodal.

reklama

autor: Petr Mašek

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…