Josef Klíma s Jankem Kroupou zřejmě končí na Primě

21.01.2011 16:38

Poté, co v důsledku politických i dalších tlaků na TV Nova skončil publicistický pořad Na vlastní oči, přešli jeho aktéři, reportéři Janek Kroupa a Josef Klíma na Primu, kde rozjeli pořad Soukromá dramata. I ten ale zřejmě z obrazovek zmizí.

Josef Klíma s Jankem Kroupou zřejmě končí na Primě

Důvod plánovaného konce pořadu, který má téměř milionovou sledovanost, je jediný - chování samotné TV Prima a jejího vedení.

Jsme snad nesvéprávní? táže se Klíma 

"Zachází s námi jako s nesvéprávnými, ze strany vedení cítíme dokonce pohrdání," sdělil Klíma ParlamentnímListům.cz s tím, že on i Kroupa vážně uvažuje o tom, že se spoluprácí s komerční televizí skončí. Své záměry uvedl jako první v poledním vysílání Frekvence 1.

Klíma si postěžoval zejména na absenci jakékoliv komunikace ze strany vedení TV Prima. "Když řediteli voláme, nezvedne ani telefon, neváží si naší práce," řekl reportér ParlamentnímListům.cz s tím, že přístup vedení je hlavním a de facto jediným impulsem, proč on i Kroupa chtějí se Soukromými dramaty skončit.

Právě Soukromá dramata jsou přitom jediným pořadem TV Prima, který dává prostor investigativní žurnalistice. O to více je Klímovi líto, že médium s jeho tvůrci zachází tímto způsobem.

Diváci mají hlad 

"Ze strany diváků cítím hlad po tomto typu pořadu, píší nám stovky dopisů, televize na nás může být pyšná, s Kriminálkou Miami se pochlubí těžko," dodal Klíma. Ten narážel právě na množství převzatých seriálů, které jsou hlavní doménou televize.

Klíma tak vyjádřil nad případným koncem pořadu velkou lítost, dodal ale, že pokud TV Prima svůj přístup nezmění, Soukromá dramata skutečně skončí. "Bude mi to velice líto, ale nudit se nebudu, budu si dál psát hrané seriály a podobně," nastínil svou budoucí pracovní agendu Klímy.

Kromě něho ale případný konec pořadu "obrečí" i šéfka zpravodajství TV Prima Jitka Obzinová.

Obzinová bude nešťastná 

"Byla bych z toho nešťastná, pan Klíma má moji naprostou podporu," uvedla pro ParlamentníListy.cz s tím, že o celé věci bude jednat vedení Primy včetně jejího ředitele již příští týden. "Myslím si, že pondělí to rozhodne," uzavřela Obzinová.

ParlamentníListy.cz kontaktovaly také tiskovou mluvčí TV Prima Janu Kocovou, ta však uvedla, že se k plánovanému odchodu Klímy a Kroupy nebude vyjadřovat. "Oficiálně nám zatím nikdo nic neřekl," vysvětlila důvod.

Pořad neběží ani půl roku 

Soukromá dramata TV Prima vysílá od září 2010. Pořad běží na televizních obrazovkách jednou týdně a reportéři v něm pátrají po palčivých nepravostech či dramatech, na která je často upozorní sami diváci.

Pořad se v nedávné době věnoval například kauze kolem exministra životního prostředí Pavla Drobila (ODS). Reportéři Soukromých dramat se ale nebáli ani kontroverzních témat, třeba sporného zdravotního pojištění nebo drogového dealerství.

Zatčení v přímém přenosu 

Právě v pořadu, který se této  problematice věnoval, autoři reportáže natočili v přímém přenosu i zatčení jednoho z drogových dealerů.

V jednom z odvysílaných dílů Soukromých dramat se novináři zabývali také kauzou kolem bezpečnostní agentury ABL, která měla sledovat politiky ODS. Tuto kauzu přitom v MF Dnes jako první odhalil právě jeden z tvůrců pořadu, reportér Janek Kroupa.

Spolumajitelem soukromé TV Prima, která se ke tvůrcům pořadu chová podle nich nežádoucím způsobem, je miliardář Ivan Zach. Ten má údajně dobré vztahy s některými představiteli ODS. 

Více čtěte:

Reportér Klíma měl potíže se srdcem. Zachránil ho IKEM 

Klaus dostal literární cenu, Klíma ji demonstrativně vrátil  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…