Kandidát na prezidenta Karas: Světovláda je hrozbou lidstvu

07.07.2012 12:01

Kandidát na prezidenta republiky, bývalý dlouholetý poslanec KDU-ČSL a nynější velvyslanec v Bělorusku Jiří Karas poskytl rozhovor serveru Reformy.cz. Staví se proti světové vládě, v Evropě by měly zůstat nezávislé státy a tajemník prezidenta republiky Ladislav Jakl, který též zvažuje kandidaturu na prezidenta, má Karasovy sympatie.

Kandidát na prezidenta Karas: Světovláda je hrozbou lidstvu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský hrad

Karas uvedl, jeho vztah s KDU-ČSL, ačkoli není oficiálním kandidátem strany, je bezproblémový. „Jsem křesťanský demokrat. To mi udává morální směr, který se promítá do mé politiky,“ odpověděl Karas na dotaz, kam by se zařadil v pravo-levém spektru.

Karas též uvedl, že jako prezident by blokoval umožnění vzniku Evropského stabilizačního mechanizmu, který mění eurozónu na dluhovou unii. České republice z ESM vyplývá po vstupu do eurozóny závazek 350 miliard korun, který může být mechanizmu ESM ještě navyšován, který se navíc staví negativně k dotační politice EU i dotacím obecně.

Světovláda je hrozbou. Evropu nezávislých států

Karas míní, že v příštích deseti letech bychom euro přijmout neměli a ideální mírou evropské integrace je pro něho společenství nezávislých národů. Pokud jde o podpis Lisabonské smlouvy prezidentem Klausem, tak si myslí, že Klausovi už nic jiného nezbývalo.

Karas je odpůrcem vytvoření světové vlády.  „Nejen jako katolík, ale i občan ČR, vnímám tento tlak jako nebezpečnou hrozbu celému lidstvu,“ uvedl Karas.

Karas má Jaklovy sympatie a Jakl Karasovy

Ladislav Jakl prohlásil na prezidentském nominačním setkání Svobodných, Karas je jediný z dosud avizovaných kandidátů, kterého by mohl volit. „Nevím, čím jsem si zasloužil sympatie pana Ladislava Jakla. V každém případě pan Jakl jako kandidát mé sympatie vždy měl a má,“ komentoval Jaklovo vyjádření Karas.

JUDr. Ing. Jiří Karas (* 30. července 1942 Brno) je český politik, právník a velvyslanec ČR v Bělorusku, člen KDU-ČSL. Jako poslanec se zabýval především tématem restitucí, kulturou a problematikou rozkrádaného majetku po bývalé Komunistické straně Československa a Socialistickém svazu mládeže, ale mediálně známý se stal především svým odmítavým postojem k interrupcím a registrovanému partnerství homosexuálů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…