Kateřina Klasnová bez obtíží do zastupitelstva Prahy 1

12.10.2014 21:20

Další volební období má před sebou někdejší místopředsedkyně Poslanecké sněmovny za VV Kateřina Klasnová. Z bývalých členů této strany je jediná, kdo se do zastupitelstva obcí v letošním roce dostal.

Kateřina Klasnová bez obtíží do zastupitelstva Prahy 1
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Klasnová

Manželka Víta Bárty, který letos nekandidoval, se bez obtíží se dvěma mandáty dostala na Praze 1 s uskupením ZELENÁ PRO JEDNIČKU. Celkově pak tento subjekt získal 7,66 procenta. Mnohem líp se vedlo dalšímu volebnímu nováčkovi, seskupení My, co tady žijeme, které získalo 4 mandáty a téměř 15 procent. I přesto byla volební účast na Praze 1 slabá, když volilo 37,5 procenta ze všech oprávněných.

Klasnová na svém webu v neděli poděkovala za podporu a rozepsala se rovněž o svých cílech. "Moc děkuji lidem z Prahy 1, kteří mi dali hlas a poslali mě na další čtyři roky do zastupitelstva hájit jejich zájmy (i když vzhledem k výsledku TOP 09 předpokládám, že budu opět v opozici). Výsledek mě těší o to víc, jak moc mě starosta Lomecký před volbami napadal - a já mu přesto budu moci dál šlapat na paty. Celkově však výsledek voleb bohužel pro Prahu 1 radostný není."

Kateřina Klasnová dále vypíchnula dvě jména, která jsou podle ní dobrou volbou pro Senát. Bývalého detektiva, dnes advokáta Václava Lásku na Praze 5 a "jedničkového" profesora Václava Hampla. Oba zmínění jsou před druhým kolem jasnými favority.

Zajímavé je, že stránky VV, stejně jako předseda této (ještě stále) parlamentní strany o poměrně velkém úspěchu své bývalé zástupkyně nepíší a neposlaly ani gratulaci. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …