Klaus: Máme globální oteplování a na moje narozeniny je zima

21.06.2010 17:00

„Nedokážu si to jinak vysvětlit, ale asi moc zlobím to globální oteplování, že je na mé narozeniny v poslední době vždycky zima,“ povzdechnul si prezident Václav Klaus, když v neděli zahajoval další ze série koncertů Jazz na Hradě. Klaus v sobotu oslavil 69. narozeniny.

Klaus: Máme globální oteplování a na moje narozeniny je zima

Právě kvůli nepřízni počasí musel být koncert jazzového kvarteta Bennyho Golsona, který se měl původně konat na terase Jízdárny Pražského hradu, přesunut do Španělského sálu.

Prezident pochválil premiéra

Na koncertu byl přítomen i premiér Jan Fischer. Toho Klaus pochválil za to, že se v Bruselu postavil proti zavedení bankovní daně. „Měli byste mu zatleskat," řekl s úsměvem prezident. Na koncertu byli dále přítomni různí velvyslanci a diplomaté. Redakce zde zahlédla také exministra financí Ivana Kočárníka či bývalého místopředsedu ODS Miroslav Macka.

Jazzová hvězda v Praze

Koncert začal asi ve 20:15. Na tenorsaxofon hrál Benny Golson, na klavír Kirk Lightsey, na kontrabas Gil Naturel a na bicí Douglas Sides. Golson patří k největším legendám současného jazzu. Mimo jiné patřil k nejvyhledávanějším autorům hudby k filmům či seriálům. Jmenujme například Mission Impossible, MASH či některé díly Simpsonových.


Čtěte také:


Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …