Korupční kauzy se zametaly pod koberec, zlobí se senátor Dryml

04.12.2011 8:27

Senátor Vladimír Dryml (ČSSD) chce, aby se důkladně vyšetřily korupční kauzy v Královéhradeckém kraji. Tvrdí totiž, že dosavadní ředitel krajské policie Petr Přibyl tyto kauzy neřešil a jen je tzv. zametal pod koberec. Senátor k tomu ovšem dodává, že oznámit podezření na korupční jednání vyžaduje také kus odvahy.

Korupční kauzy se zametaly pod koberec, zlobí se senátor Dryml
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Vladimír Dryml

Senátor Vladimír Dryaml (ČSSD), jenž zároveň působí i v pozici zastupitele Královéhradeckého kraje opakovaně volá po odchodu Petra Přibyla z pozice krajského ředitele policie. Koho by však rád viděl na jeho místě? Na to se ptal jeden ze čtenářů serveru ParlamentníListy.cz vystupující pod přezdívkou VolicPravicak.

Oznámit podezření na korupci vyžaduje i odvahu

Podle senátora má na Přibylovo místo nastoupit někdo, kdo se konečně zasadí o vyšetřování nejkřiklavějších kauz korupce a rozkrádání veřejných peněz na kraji i ve městě Hradci Králové.

„Nynější situace spíš nahrává dojmu, že je lepší tyto kauzy zametat pod koberec a korupci neřešit a to bohužel možná i ve spolupráci s krajským státním zastupitelstvím.
Například v případě vyšetřování podivného nákupu nábytku bývalým vedením kraje, vyšetřující policista dokonce znechuceně odešel od policie pro poměry, které vládnou v Hradci Králové," připomíná Dryml.

Dryml ovšem také poukazuje na to, že oznámit podezření na korupci vyžaduje kus odvahy, protože se oznamovateli může stát, že bude sám z něčeho obviněn, byť neprávem. Sám se prý stal obětí takového obvinění, když upozorňoval na podezřelý případ zóny Solnice. Byl totiž obviněn z toho, že nechal sledovat poslankyni Hanu Orgoníkovou (ČSSD).

Související:

Dryml (ČSSD): Žádám odvolání šéfa královéhradecké policie

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…