Lékař Koskuba poslancům: Nejednejme po sedmé, děláme chyby

06.09.2011 23:09

Zákony související s vládní zdravotnickou i důchodovou reformou odložila sněmovna na středu 7. září, kdy se jimi bude zabývat a schvalovat. O tom, že se na odkladu dohodly poslanecké kluby, informovala v úterý večer po jednání pléna předsedající Vlasta Parkanová za TOP 09.

Lékař Koskuba poslancům: Nejednejme po sedmé, děláme chyby

Původní předpoklad, že Poslanecká sněmovna bude hlasovat alespoň o některých z reformních zákonů tak vzal za své. Reformní zákony byly totiž zařazeny na mimořádnou schůzi, která měla začít až po ukončení probíhající schůze řádné.

Sleduje téma: Vládní reformy 


Nejprve přišly na řadu návrhy vrácené Senátem a prezidentem

Sněmovna v úterý zahájila jednání projednáváním předloh vrácených Senátem a vetovaných prezidentem. Právě na této schůzi si odhlasovali, že budou moci o zákonech jednat a hlasovat i v závěrečných schvalováních až přes půlnoc.

Po skončení řádné schůze se však začaly ozývat hlasy, že si poslanci odhlasovali noční jednání jen kvůli schůzi řádné, nikoli však pro schůzi mimořádnou. Došlo k tomu ovšem až po 19. hodině, kdy už poslanci nemohou podle jednacího řádu o ničem rozhodovat, a tak nemohli ani nic změnit. A protože se jedná o schůzi mimořádnou, na řádné schůzi se o ní nehlasuje.

Nedáte si říct a já pak dělám chyby, stěžoval si poslancům Koskuba

Prodloužení schůze i přes půlnoc příjemně humornou formou kritizoval poslanec-lékař Jiří Koskuba (ČSSD). Když oznamoval chybu ve svém hlasování, konstatoval, že během dlouhých schůzí se nutně musí projevit únava. „Podotýkám, je to zřejmě proto, že vás opakovaně varuji, abychom nepřetahovali jednání přes 19. hodinu a tady vidíte, nedáte si říct a pak já dělám takovéto věci," omlouval se Koskuba, když žádal o nové hlasování.

Jednání tak bylo odloženo na středeční 9. hodinu. Kromě reformních zákonů budou mít na středečním programu novelu Zákoníku práce a také návrh normy, díky níž má vzniknout Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Z důvodu jednání sněmovny se odložila vláda své obvyklé středeční jednání na čtvrtek.


Čtěte také:


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rzk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…