Lidé ze 13 obcí si dnes vyberou nové zastupitele

22.10.2011 7:49

Karlova Studánka na Bruntálsku, Bohy na Plzeňsku nebo Český Jiřetín na Mostecku patří mezi 13 obcí, kde si dnes lidé budou znovu vybírat místní zastupitele. Rekordmanem je v tomto ohledu ves Bohy, kde se bude za uplynulý rok volit už potřetí. Dvakrát tam totiž nařídily vybírání zastupitelů zopakovat soudy.

Lidé ze 13 obcí si dnes vyberou nové zastupitele

Důvodem bylo účelové přihlašování nových voličů, kteří mohli hlasovat ve prospěch vítězného ze dvou místních konkurenčních uskupení.

Agent Stb Zifčák znovu na scéně

Ze stejného důvodu se budou volby opakovat v Karlově Studánce, kde prý příliv nových voličů do svého hotelu zorganizoval bývalý agent komunistické Státní bezpečnosti Ludvík Zifčák. Případ se dostal až k Ústavnímu soudu.

Potřetí za rok se bude hlasovat také v Českém Jiřetíně, kde se mandátů už dvakrát vzdali zastupitelé poraženého uskupení, čímž způsobili rozpad zastupitelstva. Odchod zdůvodnili neuspokojením svých požadavků, mimo jiné na funkci místostarosty.

Volby se uskuteční také ve Všehrdech na Chomutovsku, v Branišově na Českobudějovicku, Prášilech na Klatovsku, Kratonozích na Královéhradecku, Počítkách na Žďársku, Alojzově na Prostějovsku, Kratochvilce a Přibicích na Brněnsku, Kujavech na Novojičínsku a v Adamově na Kutnohorsku, kde je o výsledku prakticky již rozhodnuto. Na rozdíl od ostatních obcí tam totiž kandiduje jen Sdružení zdravého rozumu. Volební místnosti budou otevřeny od 07:00 do 22:00. Poté se výsledky hlasování začnou objevovat na http://www.volby.cz./

Související:

Volby v Krupce na Teplicku jsou podle krajského soudu platné

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…