Mám bobříka mlčení, říká Topolánek

14.04.2010 9:27

Bývalý předseda ODS Mirek Topolánek podporuje ve vedení strany Petra Nečase a občanským demokratům přeje volební vítězství.

Mám bobříka mlčení, říká Topolánek

Bývalý předseda ODS Mirek Topolánek si předsevzal, že se ke kauze kolem svého odchodu z čela strany nebude vyjadřovat. "Mám bobříka mlčení. Nevím, jestli to současně souvisí s bobříkem odvahy. Nicméně já jako starý skaut jsem právě bobříky plnil zodpovědně," uvedl Topolánek pro středeční deník Právo.

Svého nástupce Petra Nečase v pozici  pověřeného předsedy strany i volebního lídra podporuje. "Domnívám se, že má mít šanci přesvědčit veřejnost, že on je ten správný lídr a vůdce," řekl Topolánek.

Užil jsem si to, říká Topolánek

Coby bývalý předseda ODS straně Topolánek přeje kromě volebního vítězství vytvoření středopravé koalice, jež bude pokračovat v politice, kterou započal již on. "Necítím žádnou hořkost. Politik musí být připraven třeba druhý den. Užil jsem si to," zhodnotil své působení v politice Topolánek.

Ke své budoucí kariéře neřekl expředseda nic konkrétního. "Využiji svých znalostí, zkušeností, informací a kontaktů. Myslím si, že nemám jinou možnost. Na pracovním úřadě neskončím, " řekl expředseda občanských demokratů pro Právo.

Více čtěte:

Tluchořův Topolánek: Neporažen odchází

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…