Média informují objektivně. I ČT, myslí si občané

12.01.2012 14:58

Téměř dvě třetiny Čechů jsou podle průzkumu agentury STEM přesvědčeni, že média poskytují dobrý přehled o vnitropolitickém dění v zemi. Oproti loňsku tak spokojených lidí přibylo o více než deset procent.

Média informují objektivně. I ČT, myslí si občané
Foto: ct.cz
Popisek: Logo České televize

Průzkum ukázal, že Češi hodnotí obecně média pozitivněji než před rokem – podíl respondentů, podle nichž média poskytují veřejnosti o vnitropolitickém dění dobrý přehled, se zvýšil z 53 procent (prosinec 2010) na 65 procent (prosinec 2011). Pouze 7  procent osob projevilo s prací médií v aktuálním průzkumu jednoznačnou nespokojenost.

Celý průzkum ZDE

Nejvíce spokojení voliči TOP 09

Zlepšilo se také hodnocení zpravodajství České televize. Podle průzkumu z loňského prosince považuje zpravodajství České televize o vnitropolitickém dění za objektivní 71 procent lidí, což je více než v prosinci 2010 (64 %).

Nejvyšší spokojenost s činností médií vyjadřují stoupenci TOP 09, následují příznivci ODS a ČSSD. Tradičně nejkritičtější jsou sympatizanti KSČM a zvláště pak lidé, kteří jednoznačně neprojevují sympatie k žádné straně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…