Miliardář Babiš to spočetl: Od Sametu utopila republika 5 bilionů v korupci

23.09.2011 7:06

„Bojím se, že mně zastřelí mafiáni,“ šokoval v Show Jana Krause podnikatel a miliardář Andrej Babiš. Právě on se nedávno nebývale opřel do zdejších korupčních poměrů, když se zasadil o vznik Občanského fóra proti korupci. Podle Babiše přišla Česká republika od roku 1989 o pět bilionů korun. Podnikatel dodává, že lidé v této republice se bojí říkat pravdu – všichni si na poměry stěžují v hospodě, aktivně proti korupci však raději nevystoupí.

Miliardář Babiš to spočetl: Od Sametu utopila republika 5 bilionů v korupci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

"Už se to dostalo do fáze, kdy je to neúnosné," stěžuje si Babiš na míru koruoce v České republice. Svá slova dokládá tvrzením, že i podle amerických diplomatů je Česko nejzkorumpovanější zemí ve střední Evropě. Češi navíc podle Babiše prochází procesem debilizace - příkladem může být třeba vzestup Věcí veřejných, které svou kampaň postavily ryze na líbivých heslech.

Sledujeme téma Korupce

Kraus: Nafackujme si všichni

Oblíbený moderátor Jan Kraus ve svém pořadu podpořil výchovné metody ministra financí Miroslava Kalouska, který ve středu profackoval mladíka, jenž mu nadával do „kur*v zlodějských".

Kraus facku označil za jediné možné řešení některých neshod a proto vyzývá: „Pojďme přejít k fackování, aspoň si ulevíme!" Dodává, že jako mírnější národ se tak asi nezabijeme, jen budeme mít trochu rudé ksichty. Ke Kalouskově facce se v New Yorku vyjádřil i prezident Vácvlav Klaus.

"Fackování se mi nezdá správné. Na druhé straně mám skoro pocit, že jsem ve své politické kariéře udělal chybu, že jsem někomu facku nedal. Myslím, že by si to mnozí zasloužili," řekl Klaus.

"Když mě někdo uráží, tak jsem naprosto oprávněn mu dát facku. Doufám, že to bude mít dostatečný pedagogický efekt," prohlásil ministr zahraničních věcí a Kalouskův šéf ve straně TOP 09 Karel Schwarzenberg. "Pod jistou úrovní se sluší i pořádná facka. Já když jsem byl drzý, tak jsem od otce taky dostal facku, to člověku neškodí," dodal. 

Čtěte také:

Babiš by mohl sestavit agrární stranu. Chce zatočit s korupcí 

Držíme hubu jako za komunistů, hněval se miliardář Babiš v Hydeparku 

V Česku je korupce neúnosná, prohlásil podnikatel Babiš

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…