Miloš Zeman, ten se bomby nebojí: Muslimy si usmiřujeme jako Hitlera

01.12.2011 19:33

JINÝMA OČIMA Smířlivá politika Evropské unie a USA vůči islámu nepřinese nic dobrého. Uznání nezávislého Kosova, země financované narkomafiemi, byla chyba. Nicméně i arabské jaro se může změnit v katastrofu, při níž v mnoha zemích zvítězí islámský fundamentalismus. Ne každý muslim je sice terorista, ale každopádně každý terorista je muslim. Raději bojovat proti fundamentalismu dál od našich hranic, než se obávat, že teroristické komando vyhodí do povětří Nuselský most v Praze. Bývalý premiér Miloš Zeman je opět, co se týče islámu, v ráži.

Miloš Zeman, ten se bomby nebojí: Muslimy si usmiřujeme jako Hitlera
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman

„Co se týče arabského jara, jsem skeptik. Vítám to, že v několika arabských zemích padli diktátoři. Nicméně podobně jako v Iránu po pádu šáha může dojít k tomu, že v nich zvítězí právě islámský fundamentalismus a radikální ajatolláhové. V Egyptě může v relativně svobodných volbách vyhrát fundamentalistické Muslimské bratrstvo. V Libyi se rýsuje návrh nové ústavy, jejímž základem má být islámské právo šaría, tedy kruté středověké právo, co zemi vrátí do doby před feudalismus. A tak mohu pokračovat dál," varuje Miloš Zeman s tím, že po revolucích může v inkriminovaných arabských zemích dojít k rozšíření islámského fundamentalismu a pak už nebude umírněných islámských zemí.

Islám je agresivní

Argumenty, že většina muslimů je mírumilovná, shazuje Zeman s rozhodností sobě vlastní ze stolu. „Budeme - li argumentovat, že nemůžeme kritizovat nějaké hnutí kvůli tomu, že je jeho stoupenců hodně, dojdeme k tak absurdním výsledkům, že nelze odsuzovat nacismus, protože ho ve své době podporovalo devadesát procent Němců a byli v tom velmi aktivní," dodává a pokračuje: „Ať mi někdo ukáže silné a reprezentativní hnutí uvnitř islámské obce, které odsuzuje islámský fundamentalismus a terorismus. Žádné neexistuje. Řada imámů byla vyhoštěna z Velké Británie, protože naopak terorismus oslavovali."

Islám je podle Zemana zapotřebí studovat. Nejen číst korán, ale je třeba znát i jiné paralelní texty. Například Zahradu spravedlivých, tedy soubor výroků proroka Mohameda. „Teprve ponořením se do nich zjistíme agresivní povahu islámu. Netvrdím, že každý muslim je terorista, ale že každý terorista je muslim," míní.

Více k tématu islám:
Islám je jako nacismus. Nelze reformovat, varuje bojovník proti mešitám
Lukáš Lhoťan: Prohra reformních muslimů je v Evropě již realitou
Zabíjejte ženy! hlásají muslimové v Čechách. Jeden z nich promluvil

Zahraniční politika Evropské unie i USA se mu proto z tohoto pohledu nezdá správná. „Říkám tomu recidiva appeasementu neboli politiky usmiřování. Nemluvím jen o smírném postoji vůči islámským fundamentalistům, ale mám na mysli i třeba uznání nezávislosti Kosova. Tedy země financované narkomafiemi, jejíž vedoucí představitelé jsou obviňováni z válečných zločinů včetně obchodování s lidskými orgány," podotýká s pomocí připomenutí politiky, kterou se západní demokracie ve 30. letech minulého století snažily usmířit s hitlerovským Německem.

Je lepší bojovat se zbraní v ruce proti protivníkovi tisíce kilometrů od našich hranic, než riskovat, že je nějaké teroristické komando překročí a vyhodí do povětří třeba Nuselský most v Praze. Válka v Afghánistánu, kde se stalo hnutí Tálibán základnou mezinárodního terorismu, je proto z jeho pohledu ospravedlnitelná.

Asiaté lepší Arabů

Na tvrzení mnoha muslimských fundamentalistů, že do Evropy či USA už netřeba posílat teroristická komanda či sebevražedné atentátníky, protože populační vývoj i na těchto kontinentech pracuje jednoznačně ve prospěch muslimů, Zeman jasně odpovídá: „Populační křivka se postupně zpomaluje. A to na základě růstu životní úrovně, rozmachu antikoncepce i dalších faktorů. Nicméně nevěřím, že by došlo k dramatickému nárůstu Arabů v proamerickém světě. Vždyť část se jich vrací, ať už dobrovolně nebo nedobrovolně, do svých mateřských zemí. Hlavně teď v ekonomické krizi, kdy gastarbajtrů netřeba," podotýká.

Při porovnání přistěhovalců z Asie a arabských zemí je Zeman jednoznačně na straně Asiatů. „Asijští přistěhovalci mají větší adaptační schopnost než Arabové. Dokážou zvládnout jazyk země, zdejší školy včetně těch vysokých a úspěšně podnikají. Čínské prádelny na západním pobřeží USA jsou pověstné už více než sto let. Nebál bych se lidí, co perou prádlo, bál bych se lidí, co nadávají na euroamerickou civilizaci, nedělají nic a žijí na jejích sociálních dávkách. A na to, že muslimové dávky nezneužívají, jak někteří tvrdí, je třeba se zeptat Francouzů, Němců a Italů," doplňuje.

Více k Miloši Zemanovi:
Zeman: Babiš není důvěryhodný. Nedodržel dohodu u Unipetrolu
Expremiér Zeman: Komunisté už vymírají. Pokud ale půjdou do vlády, ztrapní se
Zeman: Politik nesmí krást. Babišovi nevěřím
Zeman o "rozkolu" v ČSSD: Lidé z ČSSD k nám občas přecházejí

Neexistují umírnění muslimové

Vyhlášený odborník přes islám Luboš Kropáček míní: „Zeman islámu vůbec nerozumí. Blábolí a říká žvásty." Fatvy, tedy výzvy k umlčení, kterou například roku 1988 ájatolláh Chomejní vyhlásil nad spisovatelem Salmanem Rushdiem, se Zeman prý bát nemusí. „Jde o vnitroislámskou záležitost. Rushdie pochází z islámské rodiny a fatva ho odsuzovala jako renegáta a odpadlíka od islámu, což se Zemanovi stát nemůže," tvrdí Kropáček.

Jako podklad svých názorů Miloš Zeman již dlouhá léta jmenuje knihu Střet civilizací kontroverzního amerického politického teoretika Samuela Huntigtona, jenž zemřel v roce 2008. Ve svém stěžejním díle předvídá, že budoucí konflikty se odehrají ne mezi státy, ale mezi kulturami a civilizacemi. Jeho příznivci na to konto poukazují, že k takovému konfliktu dnes již mezi euroamerickou a islámskou civilizací dochází. „Nevěřím, že jsou umírnění muslimové a radikální muslimové. Stejně jako nevěřím, že jsou jen umírnění a radikální komunisté. Jsou jen muslimové a komunisté," řekl již dříve Zeman.

K neúnavným kritikům muslimského světa patří Miloš Zeman už léta. Na Gorbačovově fóru v Mnichově z počátku roku řekl ParlamentnímListům.cz, že se nebojí lokálních teroristických organizací jako baskická ETA či irská IRA, protože ty byly dlouhodobým policejním tlakem prakticky rozprášeny. Naopak globální teroristické organizace typu Al - Kajdá a další islámská bratrstva jsou dnes prý největším nebezpečím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…