Mladý křesťan gayům: Jste exhibicionisté. Vnucujete se lidem

13.08.2011 7:14

Předseda Mladých křesťanských demokratů Petr Jurčík ParlamentnímListům.cz vysvětlil, proč MKD v době pochodu homosexuálů Prague Pride pořádá Pochod pro rodinu a přiblížil postoje MKD k české politice.

Mladý křesťan gayům: Jste exhibicionisté. Vnucujete se lidem

Pochod pro rodinu určitě není zaměřen proti homosexuálům, ale má upozornit na to, že klasická rodina není v České republice dostatečně hájena. "Česká společnost prochází krizí rodiny. Prakticky každé druhé manželství se rozvádí. Naopak jsou rodiny, které by chtěly mít více dětí, ale stát jim to svou rodinnou politikou znemožňuje. Demografický pokles má pak negativní dopady například i pro fungování důchodového systému. Motto pochodu je: Rodina je základem společnosti a existence národa. Její zájmy by měly být důsledněji hájeny než doteď," řekl ParlamentnímListům.cz.

Jak proběhne sobotní pochod gayů Prahou čtěte ZDE 

Exhibicionismus gayů

Jurčík se vyjádřil i samotnému festivalu Prague Pride. "Společnost v ČR není zvyklá na akce podobného druhu. Nemám nic proti homosexuálům jako takovým, ale způsob jejich prezentace mi připadá jako silný exhibicionismus. Akce podobného druhu na mě působí, že se homosexuálové snaží vnucovat svou odchylku od normálu ostatním lidem. Podle mých informací měly součástí festivalu být některé poměrně obscénní záležitosti, jako například jakýsi mejdan nahých gayů, které byly nakonec zrušeny. Jedna věc je sexuální orientace, ale druhá věc je, pokud se chovají opravdu pohoršlivě a obscénně," míní Jurčík.

Psali jsme: Gayové ničí důkazy. V Praze chtěli chodit nazí a leštit si hýždě 

"Takové obscénní chování může naopak homosexuály poškodit a myslím si že jich je řada takových, kteří s takovým exhibicionismem nesouhlasí. Sám znám několik homosexuálů, kteří tuto akci považují za nejhorší dny v roce a říkají, že takové věci mají zůstat v soukromí," dodal Jurčík.

Klaus nazval věci pravými jmény

Jurčík je rád, že se k problematice homosexualismu vyjádřil prezident Václav Klaus. "Já jsem si jeho prohlášení četl a neshledal jsem na něm nic závadného a ztotožňuji se s ním. Nazval věci pravými jmény," uvedl Jurčík. Ten působení Klause v prezidentské funkci hodnotí víceméně kladně, neboť hájí konzervativní a tradiční hodnoty. Výhrady má spíše k jeho působení v devadesátých letech během transformace.

Mladí křesťanští demokraté jsou křesťansko-konzervativním občanským sdružením a jsou mládežnickou organizací KDU-ČSL. Organizace má více jak 700 členů ve všech krajích. Z řad MKD vzešel i současný předseda strany Pavel Bělobrádek.

Tvrdší než KDU-ČSL

"Ale máme své postoje a říkáme je více nahlas než strana a můžeme být otevřenější. Někteří členové KDU-ČSL tyto názory sice sdílí, ale nechtějí je říct nahlas, aby nebyli nálepkováni jako extremisti. Když řekneme něco ostřeji, mnohdy dostávám pozitivní ohlasy od členů KDU-ČSL, že jsou rádi, že jsme se nebáli," říká šéf MKD.

Jako příklad uvádí právě Pochod pro rodinu. Naposledy totiž nechtěl tehdejší předseda lidovců Cyril Svoboda podpořit tuto akci, neboť se obával, že by strana byla napadána, že jde proti homosexuálům. "Nakonec to vzbudilo poměrně dobré ohlasy dokonce i ve sdělovacích prostředcích a letos máme přímo záštitu Pavla Bělobrádka. S tím máme dobré vztahy a dobře spolu komunikujeme," uvedl Jurčík.

EU ano, ale ne bez kritiky

Pavel Bělobrádek nedávno vyjádřil pro ParlamentníListy.cz jisté znepokojení až znechucení z Evropské unie, která podporuje levicovou agendu homosexualismu, podpory potratů či feminismu a příliš centralizuje rozhodování, místo toho, aby dle principu subsidiarity bylo ponecháno rozhodování o věcech veřejných pokud možno na co nejnižší úrovni nejbližší lidem.

Čtěte více: Svazky homosexuálů, potraty... Šéf lidovců má Evropské unie plné zuby

"Před těmito negativními jevy oči nezavíráme a kritizujeme je. Je tady spousta věcí, které bychom si neměli nechat vnutit. Na druhou stranu EU pořád přináší řadu pozitiv a domnívám se, že ty stále ještě převažují," řekl k tomu Jurčík.

Bátora je slušný člověk

Rovněž se vyjádřil i ke kauze poradce ministra školství, kterým je Ladislav Bátora. "Pana Bátoru nepovažuji za extremistu. Je to slušný člověk. Kdyby byl extremistou, nemohl by dostat prověrku na stupeň "tajné" od Národního bezpečnostního úřadu. Některé chyby, které udělal, například, že kandidoval za Národní stranu, ho dle mého nemusí nutně vylučovat z další veřejné činnosti nebo z působení ve státní správě. S Akcí D.O.S.T. jsme se shodli například v odporu k sexuální výchově na školách či podpoře pronásledovaných křesťanů ve světě. Některé chyby, které udělal, například, že kandidoval za Národní stranu, ho dle mého nemusí nutně vylučovat z další veřejné činnosti nebo z působení ve státní správě," řekl Jurčík.

Důležitým programovým dokumentem MKD je Šest programových bodů, které schválil Celostátní sjezd MKD vloni v listopadu a kde se mladí lidovci vyjadřují i k programu KDU-ČSL a přináší vlastní podněty. Podle dokumentu by měla KDU-ČSL důsledně hájit přirozené tradiční hodnoty, které jsou blízké značné části obyvatel České republiky. Rodina, bezpečnost, kvalitní školství
a fungující služby.

Ne multikulturalismu, homosexualismu a genderismu

Mezi těchto šest bodů patří podpora tradičního školství zaměřeného na kvalitu, jednoznačný a zřetelný boj proti euthanasii, potratům, registrovanému partnerství a adopcím dětí homosexuálními páry, tvrdý boj proti kriminalitě a drogám včetně marihuany, boj proti masové imigraci a
radikálnímu islámu a podpora tradiční rodiny.

"Škola má vychovávat k odpovědnosti, znalostem a disciplíně a nemá dětem již odmalička vnucovat módní ideologie multikulturalismu a tzv. genderové rovnosti. Společenské důsledky rozvratu výchovy a morálky, které plynou z naprostého podkopání autority při výchově a vzdělávání dětí jsme zatím ušetřeni, zkušenosti např. z Velké Británie se stoupající dětskou
agresivitou a faktickou funkční negramotností jsou však varující. S tím související alternativou je také požadavek na zavedení povinné etické výchovy dětem základních škol," píše se například v dokumentu.

Pozor na imigraci a islám. Nechceme hořící auta

Programový dokument též říká, že demografickou krizi nelze řešit masovou imigrací, zvláště ne osob z odlišných kulturně civilizačních okruhů. "Bez ohledu na možné nařčení z rasismu je třeba jasně varovat před důsledky imigrace (které vidíme v zemích západní Evropy) a upozorňovat na limitovanou absorpční možnost České republiky a na nutnost integrace zde žijících cizinců. Je nutno odvážně, leč korektně, upozorňovat na nebezpečí radikálního islámu. Toto zatím okrajové téma zákonitě získá na důležitosti se stoupající imigrací muslimů do ČR. Pokud nechceme, aby i v ČR jednou hořela auta na předměstí našich měst, je třeba začít jednat hned," varují Mladí křesťanští demokraté.

"Je vhodné zvýšit důraz na to, že nechceme podporovat sociálně nepřizpůsobivé rodiny, ale pouze ty, které děti řádně vychovávají. Podpora rodinné péče o děti jako alternativa školek a jeslí. Dále je vhodné zdůraznit, že jsou pro nás naprosto nepřípustné jakékoliv formy rodinného uspořádání, ve kterém by figurovali dvě matky, dva otcové apod. Je třeba omezit praktiky, diskriminující rodinu (např. fakt, že nesezdané páry mohou získat dvě hypotéky, rodina jen jednu). Je třeba se zaměřit na nespravedlivý daňový systém, kdy nepřímé daně dopadají zcela disproporčně na rodiny s
dětmi," píše se v programu. Některé věci přijala do svého programu i KDU-ČSL, i když v mírnější formě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…