Musílek (SBB): Obvinění prezidenta Klause z velezrady je naprosto nedůvodné a nezákonné

06.03.2013 12:20

Suverenita podává trestní oznámení na iniciátory ústavní žaloby na prezidenta republiky

Musílek (SBB): Obvinění prezidenta Klause z velezrady je naprosto nedůvodné a nezákonné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus

Suverenita dnes podala trestní oznámení pro podezření ze spáchání trestných činů pomluvy, křivého obvinění a šíření poplašné zprávy spáchané dosud neznámými pachateli proti osobě prezidenta České republiky. Trestní oznámení nesměřuje proti hlasování a projevům v Parlamentu ČR, ale proti těm konkrétním vystoupením na veřejnosti, při kterých došlo k označení prezidenta republiky za velezrádce nebo za osobu, která porušila svým konáním zákon.

Suverenita má za to, že přímé obvinění prezidenta České republiky ze spáchání velezrad, které bylo završeno Senátem schváleným podáním žaloby, je naprosto nedůvodné a nezákonné. Trestní oznámení se týká i konkrétních osob, které daly svým podáním do Senátu podnět k projednání návrhu na podání žaloby k Ústavnímu soudu.

Suverenita na základě informací z veřejných zdrojů doporučuje ve svém trestním oznámení vyslechnout jmenovitě ty osoby, které se na vytvoření jednotlivých bodů ústavní žaloby podílely a musely si být tedy vědomy toho, co se v ústavní žalobě prezentuje a klade za vinu osobě prezidenta republiky. Jde konkrétně o Karla Janečka vystupujícího veřejně jako iniciátor žaloby, JUDr. Milana Hulíka vystupujícího veřejně jako spoluautor žaloby a 38 senátorů: Miroslav Antl, Ivo Bárek, Marta Bayerová, Zdeněk Besta, František Bublan, Alena Dernerová, Jiří Dienstbier, Alena Gajdůšková, Petr Gawlas, Petr Guziana, Jan Horník, Marcel Chládek, Miloš Janeček, Jaromír Jermář, Miroslav Krejča, Pavel Lebeda, Miloš Malý, Antonín Maštalíř, Hassan Mezian, Libor Michálek, Miroslav Nenutil, Tomio Okamura, Vladimír Plaček, Jozef Regec, Eva Richterová, Božena Sekaninová, Radek Sušil, Eva Syková, Jiří Šesták, Petr Šila, Zdeněk Škromach, Josef Táborský, Dagmar Terelmešová, Martin Tesařík, Pavel Trpák, Jan Veleba, Eliška Wagnerová, Jan Žaloudík.

Suverenita upozorňuje, že za trestné činy pomluvy, křivého obvinění a šíření poplašné zprávy je možno uložit trest až 8 let odnětí svobody. Suverenita podává toto trestní oznámení prostřednictvím předsedkyně strany Jany Bobošíkové v právním zastoupení JUDr. Richardem Novákem, advokátem se sídlem Dvořáková 13, Brno, tel.: +420 603 494 814

JUDr. Václav Musílek
místopředseda Suverenity SBB

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Suverenita - blok Jany Bobošíkové

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…