O vánoční polévku z rukou pražského primátora lidé nepřijdou

24.12.2011 7:41

Představitelé města budou jako každoročně na pražském Staroměstském a Václavském náměstí nalévat rybí polévku. Primátor Bohuslav Svoboda pohostí lidi bez domova od 11:00 na Staroměstském náměstí a starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký o hodinu později na Václavském náměstí. Osamoceným lidem zpříjemní svátky občanské sdružení Naděje v denním centru nedaleko Hlavního nádraží.

O vánoční polévku z rukou pražského primátora lidé nepřijdou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda (ODS) nalévá benefiční polévku

Primátor bude mít připraveno 2000 porcí polévky. Kuchaři ji navařili podle starého českého receptu. Jde o silný vývar z rybích hlav, masa a zeleniny, zahuštěný krémem. V polévce je i "kapka" francouzského koňaku.

Najíst se mohou lidé přijít také na Václavské náměstí. Polévku na něm bude v poledne nalévat Lomecký a místostarosta Daniel Hodek. Od 13:00 bude Lomecký nalévat polévku na Kampě před policejní služebnou.

V denním centru U Bulhara připomenou pracovníci Naděje pozvaným lidem bez domova vánoční biblické poselství a společně si všichni zazpívají koledy za doprovodu živé hudby. Podávat se bude sváteční menu a rozdávat dárky. Do centra U Bulhara je pozváno 240 lidí, celkem ke štědrovečernímu stolu s Nadějí i na dalších místech Prahy zasedne téměř 450 lidí.

Dolní část Václavského náměstí se dnes uzavře pro automobily. Doprava na něm bude omezena od 11:00 do 22:00 až do 26. prosince.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…