ODS v Praze zrušila oblastní i místní sdružení

27.06.2011 20:02

Výkonná rada ODS v pondělí zrušila oblastní sdružení strany v Praze 1 i všechny místní stranické buňky v centrální městské části. Po pondělním jednání širšího vedení ODS to novinářům řekl předseda strany Petr Nečas.

ODS v Praze zrušila oblastní i místní sdružení

Návrh ve čtvrtek doporučila regionální rada pražské organizace občanských demokratů. V organizaci Prahy 1 panovaly v minulosti ostré spory a její představitelé byli spojováni s řadou kauz. 

Jedním z důvodů rozpolcenosti ODS v Praze 1 je podle informací ČTK skutečnost, že organizace je již několik let rozdělená na dvě zhruba stejně velké části a není možné tam něco změnit. 

Více o ODS zde
 

"Praha 1 vykazovala dlouhodobě politickou nestabilitu a katastrofální volební výsledky. Podobně jako Jančíkova Praha 5 patřila k problematickým oblastem pražské ODS," řekl v pondělí předseda pražské ODS Boris Šťastný. Zrušení organizací v Praze 1 je podle něj dalším krokem k obrodě pražské ODS. 

Nově by podle Šťastného měly v centrální městské části vzniknout dvě místní sdružení, která založí zastupitelé ODS z Prahy 1. Mimo organizaci v prvním městském obvodu by měli zůstat současný šéf Filip Dvořák a bývalý starosta Jan Bürgermeister, kteří podle členů ODS stojí za vyhrocením situace. 

Nová ODSka?

Novou ODS by ve středu Prahy měli vybudovat pouze občanští demokraté, kteří mají v centrální městské části bydliště. Důvodem je podezřele vysoký počet členů ODS v centru metropole, který zdaleka neodpovídá průměru v dalších městských částech. Na oblastním sněmu by si pak členové měli zvolit nové vedení.

Více čtěte:

Pražská ODS stojí za Nečasem

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…