Obří protiteroristické cvičení v Londýně: Tisíc policistů, vojáci, záchranáři a to nejhorší, co by se mohlo stát

30.06.2015 16:35

Londýn dnes zažívá své dosud největší protiteroristické cvičení. Řešit simulované útoky pomáhají tisícovce policistů vojáci, záchranáři a další experti. Dvoudenní cvičení nazvané Strong Tower se podle webu BBC plánovalo šest měsíců a probíhá hlavně v prostorách jedné nepoužívané stanice metra.

Obří protiteroristické cvičení v Londýně: Tisíc policistů, vojáci, záchranáři a to nejhorší, co by se mohlo stát
Foto: pixabay.com
Popisek: Londýn

Scotland Yard upřesnil, že se do středy zkouší, jak jsou bezpečnostní síly s to reagovat na různé útoky, včetně chemického. Vše bude podle organizátorů velmi realistické a pro zásahové týmy zcela překvapivé, protože s povahou jednotlivých hrozeb nebyly předem obeznámeny. V přípravě scénáře byly inspirací například lednové útoky islamistů v Paříži.

"Cvičení ukazuje to nejhorší, co by se mohlo stát. Děláme to, abychom v případě, že dojde skutečně k nejhoršímu, byli připraveni udělat to nejlepší. Jen důkladným nacvičováním a čelením potenciálním hrozbám si můžeme věřit, že se vypořádáme s různými situacemi," řekla BBC ředitelka cvičení Maxine de Brunnerová. K průběhu a výsledkům cvičení se úřady vyjádří po jeho skončení.

Londýnská policie poznamenala, že nyní neví o žádné konkrétní hrozbě atentátu v hlavním městě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…