Paroubek zvažuje odchod z ČSSD. Víme kam

11.03.2011 14:40 | Zprávy

EXKLUZIVNĚ Expremiér a někdejší předseda ČSSD uvažuje o změně stranického dresu. Podle informací ParlamentníchListů.cz by mohl přímo posílit či přinejmenším podpořit Českou stranu národně socialistickou (ČSNS 2005), která navazuje na jeho někdejší partaj, Československou stranu socialistickou.

Paroubek zvažuje odchod z ČSSD. Víme kam

Paroubkův blízký spolupracovník Jiří Vyvadil tvrdí, že ČSNS 2005 by o expředsedu sociální demokracie stála. Vyvadil, někdejší tajemník ČSS, se po osmnáctiletém členství v ČSSD vrátil do dnešní podoby své bývalé strany - ČSNS 2005.

S Jiřím si voláme dvakrát týdně

"Jsem s Jiřím ve spojení dvakrát týdně a on o našem projektu ví, ovšem je to jeho rozhodnutí, a to nemohu předjímat. Nás by rozhodně potěšila jeho podpora i jako nezávislého kandidáta," řekl ParlamentnímListům.cz Vyvadil.

"Jsme přesvědčení, že ve spojení s Jiřím Paroubkem by ČSNS 2005 zejména na severu Čech ČSSD převálcovala," sdělil dále. Podle něj se strana hodlá profilovat jako levicová TOP 09.

SLEDUJEME téma volba předsedy ČSSD

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Ondřej Vaněk, Alena Hechtová

Mgr. Marek Výborný byl položen dotaz

Podle čeho soudíte, že mají lidovci nárok na post předsedy Sněmovny?

Proč zrovna vy? A nebylo tomu vždy, i za vás tak, že post měla strana vládní koalice? Navíc, co si pamatuji, vy jste nedali SPD ani post místopředsedy, i když by to odpovídalo výsledku voleb. Nepřijde vám to tak nyní až pokrytecké si tento post nárokovat? Že se vám nelíbí Okamura není podle mě argum...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

22:03 JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

Svatomartinské hody jsou tradičním vyvrcholením gastronomické sezóny.