Pohádat se s Motejlem bylo nemožné, vzpomíná advokát Sokol

10.05.2010 7:40

Advokát Tomáš Sokol se v sedmdesátých letech učil řemeslu v kanceláři Otakara Motejla. Po jeho smrti na něj nyní vzpomíná - jako na skvělého právníka i člověka.

Pohádat se s Motejlem bylo nemožné, vzpomíná advokát Sokol

Po krátké nemoci v neděli odpoledne zemřel ve věku 77 let veřejný ochránce práv Otakar Motejl. V rozhovoru pro Mladou frontu Dnes na něj vzpomíná jeho někdejší kolega Tomáš Sokol, který začínal coby koncipient v advokátní kanceláři, kde již Motejl působil coby zavedený advokát.

"Vždycky budil pozornost. Nekřičel, mluvil klidně, nebouchal pěstí do stolu," říká Sokol s tím, že Motejl mluvil rozumně a bez emocí a právě on sám se od něho hodně naučil. Na situaci, kdy by se s Motejlem dostal do sporu, si nevzpomíná."Nehádal se. Řekl svůj názor a nechal člověka na pokoji. Hádka ani nemohla vzniknout," vzpomíná advokát na zesnulého ombudsmana.

Motejl se rád smál, vzpomíná Sokol

Ten byl podle něj téměř pořád veselý a rád se smál. Právě na Sokolově posledním setkání s Motejlem, které proběhlo v dubnu, prý ombudsmana také rozesmál. "Na tom posledním zasedání arbitrážní komise jsem řekl vtip a on se smál, nepředpokládal jsem, že je to poslední vtip, co mu říkám," posteskl si Sokol

Podle něj byl Motejl člověk s nadhledem, který netvrdil, že existuje pouze jedna pravda - ta jeho. "Byl dokonalý profesionál," řekl Sokol a uzavřel s tím, že na zesnulého veřejného ochránce práv bude vzpomínat jen a jen v dobrém.

Více čtěte:

Zemřel ombudsman Otakar Motejl

Foto: mediafax

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…