Policie jde po poslanci VV Humlovi. Ten je překvapen

18.02.2011 12:39

Podle informací České televize požaduje Policie České republiky vydání poslance Stanislava Humla z Věcí veřejných k trestnímu stíhání. Kauza se má týkat údajného křivého svědectví.

Policie jde po poslanci VV Humlovi. Ten je překvapen

Past na hovorného poslance Věcí veřejných nebo zmanipulované expertní posudky nejznámějšího českého dopravního odborníka? To zatím ani ve sněmovně, nynějším Humlově působišti, neví nikdo. Policie však požádala poslance o vydání Humla k trestnímu stíhání. Ani on však netuší, která bije.

"Bohužel Vám k tomu nemohu říci vůbec nic. Netuším totiž, co by to mohlo být. Oficiálně prý nikdo nic neví," řekl ParlamentnímListům.cz Huml. Na podobnou akci je prý ale již připraven. Na svém webu humlstanislav.cz totiž již před časem zveřejnil velmi adresné otázky redaktora časopisu Týden, který se jej ptá právě na dvojici údajně sporných posudků, které měl jako dopravní expert připravit pro potřeby soudu.

Neshody se soudcem 

"Že si na mne stěžoval soudce mi bylo od samého počátku jasné. Trochu jsme se při soudním líčení "nepohodli". Že to bylo trestní oznámení jsem dodnes nevěděl. To, že to ví redaktor jakéhokoliv časopisu však je jasný důkaz o úniku informací z policie. Ptejme se, kdo má dnes zájem na diskreditaci poslance VV, který na těchto stránkách zveřejnil tabulku s odměnami vysokých funkcionářů Policie ČR a který opakovaně veřejně tvrdí, že tyto odměny byly protiprávní a ten, kdo je udělil spáchal s vysokou mírou pravděpodobnosti trestný čin," ptá se poslanec na svém webu.

Moji lidé se do Užovky nezapletli 

Týden se jej ptá i na kauzu "Užovka", což byl případ fingování dopravních nehod středočeskými dopravními policisty. Huml, v té době ještě nosící uniformu, byl šéfem středočeské dopravní policie. V kauze bylo v roce 1998 obžalováno 14 jeho podřízených. "Pracoval jsem jako vedoucí středočeské dopravní policie a podřízeni mi byli jen policisté dálničních oddělení. Okresní policisté spadali do kompetence okresního ředitele. Na organizovaném fingování DN se nepodílel žádný policista dálničního oddělení," říká ke kauze poslanec.

Humlovi kolegové z Věcí Veřejných zatím vyčkávají, neboť trpí stejným nedostatkem informací jako sám poslanec. "V úterý odpoledne zasedá mandátový a imunitní výbor, který nám sdělí důvody žádosti policie o vydání pana Humla. Do té doby nemáme nic takže ani důvod projednávat tuto záležitost na klubu," řekla ParlamentnímListům.cz šéfka poslanců VV Kristýna Kočí.

Stanislav Huml se podle posledních informací nechce schovávat za poslaneckou imunitu, o své nevině je přesvědčen. Poslaneckou sněmovnu proto sám požádá o své vydání k trestnímu stíhání.

Připravujeme podrobnosti

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Mašek

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …