Porostou slumy, trumfuje Jandák Ratha. Pak chválí Bártu

14.09.2010 17:04

Středočeský hejtman David Rath sepsal svou vizi, jaká bude situace v České republice v nejbližší budoucnosti. Jeho kolega z ČSSD, stínový ministr kultury Vítězslav Jandák mu sice dává za pravdu, tvrdí však, že situace bude ještě horší, než Rath předpovídá. Podle Jandáka se lidé poprvé poučí po Vánocích, až jim přijdou složenky za neregulované nájmy, elektřinu, plyn a vodné a stočné.

Porostou slumy, trumfuje Jandák Ratha. Pak chválí Bártu

Jandák míní, že brzy bude většina obyvatel této země žít v bídě.  Teprve potom se jim snad otevřou oči. „Za dvacet let tady nepamatuji ani jedinou pravicovou vládu, která by zemi posunula dopředu. Vše vždy pak napravovala vláda ČSSD. No koneckonců Churchilla po vyhrané válce taky nezvolili. Kdysi jsem prý prohlásil: Když nás nebudete volit, dostanete do držky. Já jsem to sice neřekl tak brutálně, ale teď to bude v této formě platit.  Lidi tady do držky dostanou a pořádně. Od Nečase, Kalouska a jejich úsporných opatření. Snad potom otevřou oči," řekl ParlamentnímListům.cz Jandák.

K tématu:
Rath sepsal vizi Česka. Text, z něhož skutečně mrazí 

Pořád nás někdo zachraňuje

Podle Jandáka je průšvih tohoto národa v tom, že se nechá vždy obalamutit a pořád se nechá od někoho před něčím zachraňovat. „Komunisti nás zachraňovali před morálním úpadkem. Současná pravice nás teď zachraňuje před zadlužením našich dětí. Podle Bloomberga patříme mezi osm nejdůvěryhodnějších zemí. Takže nám tady asi někdo lže. Ke zlepšení situace nám může pomoci jedině zvýšená spotřeba a tady se bude zdvihat DPH. Na to všude ve světě doplatili," láteří Jandák.

Za jediného kompetentního ministra v Nečasově vládě považuje Jandák Víta Bártu. „Nijak ho nepodezírám z levičáctví, ale jasně chápe, že jediná cesta, jak ze dostat ze srabu je progresivní zdanění," hodnotí poslanec ČSSD.

Média lezou do zadku pravici

Budoucnost vidí Jandák hůř než Rath. Okolo měst vyrostou kolonie slumů, přístřešků zbitých z prken a dehtového papíru. Mnoho lidí nebude mít po deregulaci nájmů na činži. Na silnicích bude minimální provoz. Místo benzínu si lidé koupí raději jídlo. „Jezdit budou jen luxusní limuzíny, sporťáky a džípy těch pár vyvolených. Zvýší se rapidně kriminalita, porodnost nebude téměř žádná. Na strništích budou lidé sbírat zbylé klásky. Pak možná pochopí," míní Jandák.

Velkou vinu dává svérázný politik médiím. „Lidé mají vymyté mozky po pravicové mediální masáži. V Řecku šli novináři při demonstracích v první řadě. Tady jich většina leze servilně do zadku TOP 09 a ODS. Asi si myslí, že jim něco ukápne z prostřeného stolu," říká Jandák, který se úplně neztotožňuje s Rathovou kritikou Nečasova poradce Romana Jocha. „Tahle země měla na různé poradce dost velkou smůlu. Ale zrovna s panem Jochem v některých věcech souhlasím."

Čtěte také:
Jandák se vrací k herectví. Studuje Psychiatrickou záhadu
Jandák: Jirko, nepiš knihy a vrať se do vedení ČSSD

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…