Přerov: Šárka Kašpárková představila projekt pro školáky

11.03.2013 21:18

Bronzová medailistka z olympijských her v Atlantě a mistryně světa z roku 1997 Šárka Kašpárková dnes zavítala do Přerova.

Přerov: Šárka Kašpárková představila projekt pro školáky
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Společně se svým trenérem a životním partnerem Michalem Pogánym představili ředitelům přerovských základních škol projekt „Odznak všestrannosti olympijských vítězů“. V rámci této aktivity chtějí zapojit školáky do sportovních disciplín a přimět je k tomu, aby se aktivněji hýbali.

„Podtitulem této akce je motto: Všestrannost je cesta k vítězství. Je nutné ale dodat, že vítězem není ten, kdo udělá nejlepší výkon, ale ten, kdo se nejvíce zlepší. Dnešní děti jsou zvyklé sedět u počítačů – a my je chceme přimět k tomu, aby sportovaly a zdokonalovaly se,“ uvedla Šárka Kašpárková. Její partner Michal Pogány navíc doplnil, že děti by si měly v rámci této aktivity poměřit síly ve dvanácti sportovních aktivitách. „Pokud chtějí získat odznak, čeká na ně sprint na šedesát metrů, skok daleký, medicinbal, shyby, plavání, švihadlo, trojskok z místa, kliky, lehy – sedy, hod míčkem, běh na tisíc metrů a dribling,“ upřesnil Michal Pogány.

Do Odznaku všestrannosti olympijských vítězů se prozatím zapojily dvě přerovské základní školy - Za mlýnem a Želatovská. „Uvidíme, jestli je další budou s touto aktivitou následovat,“ podotkla Libuše Drtilová z oddělení školství přerovského magistrátu. Ředitelé, které dnešní nabídka z úst úspěšné olympioničky oslovila, se mohou do projektu ihned zapojit. Mají možnost uspořádat besedu pro školáky se známými sportovci a společně s žáky se pak dát do „sbírání bodů“, které je mohou dovést až k získání prestižního odznaku.

reklama

autor: prerov.eu

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…