Prezident měl radši mlčet, píše VašeVěc.cz

28.01.2012 18:11

Petr Duchoslav se na webu Jiřího Paroubka VašeVěc.cz pustil do prezidenta Václava Klause kvůli jeho výrokům na adresu protestujících akademiků. Podle něj je pro Klause nepřítelem každý, kdo nesouhlasí.

Prezident měl radši mlčet, píše VašeVěc.cz
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

Klaus uvedl, že akademici hrají falešnou hru na svobodu a podpořil ministra školství Josefa Dobeše. „Klaus přilil olej do ohně do eskalujícího sporu mezi vysokoškolskými akademiky a ministerstvem školství, jež personifikuje kontroverzní ministr Dobeš. Prezident prokázal elementární nepochopení problematiky a hlavně věcného záměru zákona o vysokých školách,“ zlobí se Duchoslav.

Černobílé vidění světa

Paroubkův web přitom s akademiky souhlasí a tvrdí, že postup ministerstva rozhodně nijak nezvýší kvalitu českého školství. „Klaus bohužel neměl nikdy pochopení pro ,,jinakost“ odlišných názorových proudů ve společnosti. Pokud se mu něco nezamlouvá, tak to okamžitě ,,profesorsky“ zkritizuje,“ pokračuje Duchoslav.

„To je prezidentova představa o svobodné a demokratické společnosti – nalinkované černobílé vidění světa podle přesně daného ideologického schématu. Kdo není jeho součástí, je automaticky nepřítel. Prezidentova snaha vyjadřovat se všude a ke všemu je tak mnohdy kontraproduktivní. Někdy je proto lepší mlčeti zlato, pane prezidente,“ dodává autor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…