Připadám si jako štvanec, přiznal Kalousek

02.04.2011 11:02

Miroslav Kalousek (TOP 09) tvrdí, že se kvůli odhalování předražených zakázek stává štvancem. Pokud bude podobné společenské klima přetrvávat, pořádek prý v této zemi nenastane.

Připadám si jako štvanec, přiznal Kalousek

O ministru financí Miroslavu Kalouskovi (TOP 09) se v poslední době hovoří nejen v souvislosti s jím připravovanými reformami, ale zejména s jeho kritikou šéfa obrany Alexandra Vondry (ODS). Ten by podle měl v důsledku podivné zakázky pro firmu ProMoPro z dob předsednictví EU odstoupit.

SLEDUJEME Kauzu Vondra

Ministr je háklivý

Svými moralizujícími vyjádřeními na jeho adresu popudil občanskou demokratickou stranu. "Já nevím, jestli pochopili, že nebyla dodržena dohoda. Jestli jsem na něco háklivý, tak na tohle," posteskl si v rozhovoru pro sobotní Mladou frontu Dnes Kalousek.

Připomněl také různé zvěsti, které kolují o něm samém. Všechny ale popírá. "Nikdy jsem nebyl vyšetřován z hlediska trestního řádu. Všechny ty pomluvy byly opravdu prokázány a vyvráceny jako nepravdivé. Nic z toho se nestalo a já mám čisté svědomí," uvedl v Mladé frontě Dnes.

Jsem snad zločinec? diví se Kalousek

Hořkost z obviňování jeho osoby ale nezastíral. "Proč já vypadám jako zločinec, když označí jednu zatraceně předraženou zakázku?" diví se pán státní kasy. "Máte-li pocit, že každý, kdo odhalí, vyšetří a zveřejní nestandardní zlodějinu, bude štvanec, jak já si připadám, tak v tom ten pořádek neuděláme," postěžoval si v rozhovoru po deník.

Co se týče vládních reforem, na něž také došla řeč, Kalousek jim vytkl zejména pomalost schvalování. "Je strašně málo času to dobře vysvětlit. Neříkám to jako omluvu," dodal k argumentaci vládních změn vůči veřejnosti.

Více čtěte:

Topolánek brání Kalouska: Vondra hází lejno nad svou hlavu 

Kalousek, svědomí ODS: Proč jste Drobila vyhodili a Vondru ne? 

Kalousek je nekolegiální, naštval se Nečas

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …