Rath nakonec podepsal dotaci pro nemocnici ve Slaném

30.09.2011 10:48

Středočeský hejtman David Rath (ČSSD) po více než roce podepsal dotaci na modernizaci nemocnice ve Slaném na Kladensku. Město nakonec z evropských peněz získá 54 milionů korun na nemocniční přístroje, jejichž nákup byl podle hejtmana předražený. Rath podle starosty Ivo Rubíka (ODS) smlouvu podepsal po zpracování nezávislého posudku, který ukázal, že město při nákupu zdravotnické techniky postupovalo správně. Informuje o tom dnešní vydání Kladenského deníku.

Rath nakonec podepsal dotaci pro nemocnici ve Slaném

"Výsledek posudku ještě nedorazil ani poštou a už v pondělí v odpoledních hodinách nám bylo úřadem regionální rady oznámeno, že její předseda David Rath podepsal smlouvu na modernizaci nemocnice, a to bez dalších připomínek," řekl Deníku Rubík. Podle starosty už město nemůže o slíbené dotace přijít.

Městská nemocnice loni za 58 milionů korun pořídila například novou počítačovou tomografii, několik rentgenů, endoskopickou věž, operační nebo porodní stoly. Kvůli nákupu nemocničního vybavení si vzalo město úvěr, z něhož částku zaplatilo. Podle Rubíka kvůli tomu městu vznikla ztráta půl milionu korun.

Rath se podle vedení Slaného domníval, že byly zakoupené přístroje o 20 procent předražené. Vyplývá to prý z tabulky, kterou městu poslal v informačním dopise. V ní byly podle radnice uvedeny vysoutěžené ceny, které krajský úřad porovnal s cenami přístrojů od jiné společnosti. Případem se v srpnu zabývala také Evropská komise, která tehdy středočeského hejtmana vyzvala, aby neprodleně dotaci podepsal.

Související:

Rath nejspíš zablokoval proplacení dotací městu Slaný

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…