Rath se hádá se starostkou Roztok. Píší si přes denní tisk

24.08.2010 9:54

Mezi středočeským hejtmanem Rathem a starostkou Roztok Vavřínovou se rozhořel spor kvůli kolaudaci jedné ze středočeských silnic.

Rath se hádá se starostkou Roztok. Píší si přes denní tisk

Starostka Roztok u Prahy Olga Vavřínová (D.O.S.T.) na konci června přestřihla pásku k nové příjezdové silnici do svého města. Na akci nepozvala hejtmana Středočeského kraje Davida Ratha (ČSSD), kterého tím proti sobě popudila. Informaci přinesl server lidovky.cz.

Inzerce proti starostce

Rath se tak rozhodl se starostkou bojovat. V regionálních novinách si objednal inzerát, v němž na ní nevybíravě zaútočil.

Středočeského hejtmana Davida Ratha (ČSSD) ale na slavnost prý nikdo nepozval, a to ho naštvalo. V regionálních novinách si proto objednal inzerát, ve kterém si to se starostkou vyřídil.

V regionálních novinách Náš region nechal sociální demokrat otisknout inzerát s titulkem "Je drzost chlubit se cizím peřím". V něm starostce vyčetl, že ho nikdo na akci, která se konala 30. června, nepozval a kraji za stavbu ani nikdo nepoděkoval. Inzerát vyšel v tisku 12. srpna.

Zapomnětlivá starostka

"Paní starostka byla zřejmě plně zaměstnána a neobtěžovala se nás informovat, že bude otevírat krajskou silnici, kterou jsme zrekonstruovali," rozčílil se Rath v inzerátu. Nepřipomněl však, že projekt silnice vznikl ještě v době, kdy středním Čechám šéfoval jeho předchůdce Petr Bendl (ODS).

V týchž novinách vyšlo ale také vyjádření starostky Vavřínové. V textu s názvem "Poděkování Středočeskému kraji" vysvětluje, že v červnu se jednalo jen o předběžnou kolaudaci. V srpnu se podle ní uskuteční další, oficiální kolaudace, na niž hodlá pozvat všechny, kteří mají na vybudování silnice zásluhu.

Emailové "žehlení"

Napětí mezi starostkou a hejtmanem se poté, co inzerát v tisku vyšel, snažila podle serveru uklidnit sama Vavřínová alespoň po e-mailu. "Po tom, co vyšla placená inzerce Středočeského kraje v Našem regionu, poslala jsem osobní mail panu hejtmanovi, kde jsem situaci vysvětlila," popsala pro lidovky.cz.

Vavřínová ale dodala, že podobný "humbuk" před volbami považuje za normální. 

Více čtěte:

Hejtman Rath šlapal svým okresem. 10 km za dvě hodiny

Foto: Hans Štembera

reklama

autor: jas

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Samá Afrika. A 50 Kč za kilo! Jarní nákup zvedá Čechům tlak

11:11 Samá Afrika. A 50 Kč za kilo! Jarní nákup zvedá Čechům tlak

Květák bezmála za 70 korun. Česká skleníková rajčata – 80 korun za čtvrt kila. Různé saláty mezi 35 …