Šéfžalobce Mečl má problém s náměstkem. Nechce rezignovat

06.12.2011 12:38

Spor mezi Vrchním státním zástupcem v Praze a jeho náměstkem pokračuje. Poté, co v pondělí nový šéf pražských žalobců Stanislav Mečl vyzval Libora Grygárka k rezignaci za styky s lobbistou Romanem Janouškem, přišla ze strany podřízeného odmítavá reakce.

Šéfžalobce Mečl má problém s náměstkem. Nechce rezignovat
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Stanislav Mečl České televizi sdělil, že v případu učiní opatření. Nástupce Vlastimila Rampuly Grygárka vyzval k rezignaci v pondělní tiskové zprávě. Důvodem jsou styky Grygárka s kontroverzním pražským podnikatelem Romanem Janouškem, o kterých informovala média.

Jde o Janouška

"Provedl jsem šetření k možné provázanosti mezi panem náměstkem Liborem Grygárkem a panem Romanem Janouškem, která se týkala telekomunikačních záznamů. Zjistil jsem, že v době, kdy měl pan náměstek Grygárek na starosti úsek trestního řízení, konalo Vrchní státní zastupitelství v Praze řízení v celkem 5 věcech, které měly vztah k osobě Romana Janouška," uvedl v tiskovém prohlášení Mečl.

Grygárek se podle Mečla ke své možné rezignaci vyjádří v úterý. Ve vyjádření pro Českou televizi nicméně Grygárek pohrozil trestním oznámením kvůli sledování jeho telefonních hovorů.


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…