Senátor Šilar rezignuje jako místopředseda KDU-ČSL. Nerozumí si s Bělobrádkem

05.10.2011 18:29

Orlickoústecký senátor a starosta obce Horní Čermná Petr Šilar rezignuje k pátku 7. října na funkci prvního místopředsedy KDU-ČSL. Post zastával necelý rok. O Šilarově rozhodnutí informoval server Týden.cz s tím, že senátor rozhodnutí vysvětluje vysokým pracovním vytížením a neshodami s předsedou lidovců Pavlem Bělobrádkem.

Senátor Šilar rezignuje jako místopředseda KDU-ČSL. Nerozumí si s Bělobrádkem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senát

"Nejsem v úplné názorové shodě s předsedou strany. A tato skutečnost je pro mne velmi důležitá," citoval server Šilara.

Nahradí ho Jurečka nebo Liptáková

Jako nováčky zvolil Bělobrádka i Šilara do čela KDU-ČSL sjezd loni v listopadu. Od Šilara si strana slibovala zesílení prezentace na půdě horní komory poté, co ztratila zastoupení ve sněmovně. Ostatní členové předsednictva strany nezastávají ústavní funkce a ve vysoké politice se až na exministra Pavla Svobodu nikdy nepohybovali.

Šilar se v poslední době věnoval hledání kandidátů pro senátní volby v příštím roce. Mluvčí KDU-ČSL Martin Horálek ČTK řekl, že v tomto úkolu bude pokračovat. Bělobrádek serveru sdělil, že odchod Šilara z pozice 1. místopředsedy chápe a považuje ho vzhledem k jeho pracovnímu vytížení za zodpovědné rozhodnutí. Prakticky jim prý nezbýval čas na důkladné prodiskutování stranických záležitostí.

Kdo by mohl Šilara nahradit, podle serveru ještě jasné. "Musíme se řídit podle stanov, ale rozhodně by to měl být kandidát ze širšího vedení strany. Nejpravděpodobnějšími kandidáty jsou podle mě místopředsedové Marian Jurečka a Klára Liptáková," uvedl Bělobrádek.

Čtěte:
Šilar (KDU-ČSL): Budoucnost venkova? Snadná nebude, ale ne zoufalá
Šilar (KDU-ČSL): Češi rozpoutali v Evropské unii boj za jednotný čas

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …