Sexuolog Uzel míří do Senátu: Miloš Zeman mě přemluvil a bude prezident

31.12.2011 18:26

Známý sexuolog Radim Uzel se rozhodl kandidovat do Senátu. Uzel zprávu pro ParlamentníListy.cz potrvrdil. Všeobecně uznávaný lékař a odborník přes pohlavní život by se rád stal senátorem na Břeclavsku za Stranu právo občanů – Zemanovci. S nabídkou přišel sám čestný předseda Miloš Zeman, který je Uzlovým osobním přítelem. A sexuolog je přesvědčen, že v případě přímé volby expremiér dobude Vladislavský sál a to povede i ke výraznému zvýšení významu SPOZ.

Sexuolog Uzel míří do Senátu: Miloš Zeman mě přemluvil a bude prezident
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman

Uzel se nikdy netajil tím, že k politikům nemá velkou důvěru, sám však v minulosti několikrát kandidoval v řadách menších stran. Často se na úkor některých představitelů velkých stran vyjadřoval značně sarkasticky. Kdysi dokonce řekl, že předsedové ODS a ČSSD (tehdy Topolánek a Paroubek) by se měli více věnovat sexu, aby se uvolnili. Jak ukázal čas, oba dva politici si vzali jeho slova k srdci a našli si nové, výrazně mladší partnerky a zplodili potomky.

Miloš bude prezidentem

„To, že budu kandidovat do Senátu je pravda. Upřímně řečeno mě přemluvil Miloš Zeman. Je to můj dobrý přítel, často se stýkáme, tykáme si a já jej navštěvuji na Vysočině. Jinak bych asi do politky nešel,“ řekl pro ParlamentníListy.cz Uzel.

„Já jsem přesvědčen o tom, že pokud dojde k přímé volbě, tak se Miloš Zeman stane prezidentem a to pochopitelně posílí i význam strany. Na levici totiž žádný silný kandidát není a ti na pravici se  vystřílejí sami. Takže Zemana vidím jako budoucího prezidenta,“ zaprognostikoval Uzel.

Anketa

Líbil by se vám M. Zeman jako prezident?

67%
29%
hlasovalo: 2832 lidí

Jsem důchodce a potulný vyprávěč

Jako jediného schopného kandidáta pravice vidí Karla Schwarzenberga. „Z prava bych volil jedině knížete. Znáte ten vtip o politicích? Jsou tři druhy. Jedni kradou pro sebe, druzí pro sebe a pro stranu a třetí je kníže Schwarzenberg,“ vyjádřil se budoucí kandidát do Senátu.

V horní komoře parlamentu už je řada lékařů. Česká politika vůbec oplývá doktory medicíny. Neměli by se raději věnovat tomu, co vystudovali?

„To se mě osobně netýká. Já jsem důchodce, bude mi dvaasedmdesát, času na vykonávání funkce senátora bych měl dost. Já akorát občas někde přednáším, jsem takový potulný vyprávěč,“ řekl všeobecně uznávaný a oblíbený sexuolog, známý svým smyslem pro humor.

Nutno uznat, že Zemanovci si vybrali velice silného kandidáta s velkorysým pohledem na svět i na lidi. Pokud by ve volbě na podzim neuspěl, bylo by to dost překvapivé.

Stál u zrodu NEI

Po sametové revoluci stál u zrodu strany Nezávislá erotická iniciativa, za niž byl členem Zastupitelstva hlavního města Prahy. V senátních volbách  již jednou neúspěšně kandidoval za  Stranu zelených v Ostravě.  Ve volbách do Senátu poměrně těsně neprošel do druhého kola v obvodu Praha 12, kde kandidoval ze ČSNS. V roce 2004 kandidoval do Senátu v  Mělníku za stranu Sebeobrana voličů, kdy se dostal do druhého kola, zde však podlehl Jiřímu Nedomovi z ODS.


 

reklama

autor: Tomáš Urban

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…