Smrt Havla: Sledovanost zpráv klesala. Vrátila se v neděli

27.12.2011 12:47

Předposlední týden tohoto roku poznamenal v televizním zpravodajství skon exprezidenta Václava Havla. Především pro hlavní pořad České televize Události to však znamenalo vzhledem k nepřetržitému informování ČT24 pokles. Ten postihl i Televizní noviny na Nově, zatímco Zprávy na Primě držely svůj standard.

Smrt Havla: Sledovanost zpráv klesala. Vrátila se v neděli
Foto: hns
Popisek: Televize s monoskopem

Předvánoční týden byl v televizním zpravodajství výrazně ovlivněn skonem bývalého prezidenta Václava Havla a vládou vyhlášeným třídenním smutkem. To platí nejvíce o hlavní pořad České televize Události, které přinášely především to, co během dne odvysílala zpravodajská ČT24. Ze svých obvyklých čísel sledovanosti ztratily i Televizní noviny na Nově, naopak Zprávám na Primě diváci neubyly.

Z dat ATO - Mediaresearch, která pro ParlamentníListy.cz zpracovala MÉDEA, a.s. ve spolupráci s MÉDEA RESEARCH, k.s. vyplývá, že sledovanost Televizních novin na Nově, která se zpravidla pohybuje kolem dvou a čtvrt milionu diváků, šla od pondělí do pátku minulého týdnu prudce dolů. Postupně je sledovalo 2,2 milionu diváků, v úterý dva miliony, ve středu a čtvrtek kolem 1,9 milionu a v pátek už jen 1,663 milionu diváků.

Na Události ČT bylo zvědavo méně lidí než na kterékoli TN

Události České televize zaznamenaly nejmenší zájem v úterý, kdy je sledovalo 704 tisíce diváků (603 na ČT1 a 101 na ČT24), a pak v pátek 697 tisíc (574 na ČT1 a 123 na ČT24). V úterý zaostaly Události ČT i za Odpoledními Televizními novinami (862 tisíc) a také za Nočními Televizními novinami (751 tisíc) na Nově.

TV Prima si držela se svými Zprávami sledovanost nad milionovou hranicí a dvakrát se vyhoupla přes 1,1 milionu diváků. V sobotu na Štědrý den veřejnoprávní televize svůj hlavní zpravodajský pořad nenabídla, Nova vysílala Televizní noviny jen jako čtvrthodinku po půl páté odpoledne (sledovanost 679 tisíc) a Prima Zprávy jen jako šestiminutovku před půl sedmou večer (293 tisíc diváků).

Po Štědrém dnu se diváci ke zpravodajství vrátili

Už v neděli 25. prosince se všechny tři hlavní tuzemské stanice vrátily zhruba na svou obvyklou úroveň sledovanosti zpravodajských pořadů. Televizní noviny na Nově si nenechalo ujít 2,176 milionu diváků, Zprávy na Primě hlásí sledovanost 1,093 milionu diváků a na Události ČT se dívalo 864 tisíc lidí (732 na ČT1 a 133 na ČT24).


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…