Soud s Rathem začal s půlhodinovým zpožděním. Líčení se nesmí natáčet

07.08.2013 9:31

O půl hodiny později oproti plánu začal proces s Davidem Rathem a dalšími deseti obžalovanými, jimž je kladeno za vinu ovlivňování veřejných zakázek. Sám bývalý středočeský hejtman měl díky tomu získat na úplatcích zhruba 16 milionů korun. Rozsudek by mohl padnout na konci října.

Soud s Rathem začal s půlhodinovým zpožděním. Líčení se nesmí natáčet
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath u soudního přelíčení

Jednání začalo s téměř půlhodinovým zpožděním, jednak se čekalo na jednoho z obhájců, ale zpoždění bylo způsobeno i velkým počtem novinářů a technikáliemi, které s procesem souvisí. V soudní síni bylo nutno rozdat sluchátka, aby přítomní lépe slyšeli výpovědi obžalovaných i projevy soudců a advokátů. Obžalovaných je jedenáct, v lavicích pro obhájce sedí třináct lidí.

Krátce po deváté hodině přivedla eskorta tvořená devíti strážníky Davida Ratha, Kateřinu Pancovou a Petra Kotta, ostatní obžalovaní jsou stíháni na svobodě. Soudce Robert Pacovský požádal fotografy a kameramany, aby opustili sál. David Rath působil po příchodu poměrně uvolněným dojmem, povídal si s Pancovou, která sedí po jeho levé ruce. Napravo vedle něj sedí Kott.

Soudní líčení začalo přesně v 9.17. Předseda senátu mu kvůli zájmu vyhradil největší sál Krajského soudu v Praze, který řeší případy ze Středočeského kraje. Obžalovaní měli chvíli na rozmluvu se svými právníky. Rath se zvedl z lavice a tlumeně se radil s advokáty Adamem Černým a Romanem Jelínkem. Stejné možnosti využili i Pancová s Kottem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský, jih

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…