Soukromníci znovu pálí do vlády: Třídní boj proti živnostníkům. Chtějí nás zavřít za plot a nonstop hlídat

30.07.2015 13:21

Levicová vláda chce zcela separovat živnostníky a drobné podnikatele ze společnosti a mít je nonstop pod dohledem. Na své pravidelné tiskové konferenci to uvedli představitelé Strany soukromníků ČR, podle kterých vyhlásila vláda živnostníkům třídní boj.

Soukromníci znovu pálí do vlády: Třídní boj proti živnostníkům. Chtějí nás zavřít za plot a nonstop hlídat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tisková konference Strany soukromníků ČR

„Jasně říkáme, že nebudeme přihlížet postupné likvidaci podnikatelského prostředí v České republice, které má dramatickým způsobem omezit působení živnostníků, OSVČ a malých a středních firem a naopak monopolizovat velké množství průmyslových odvětví ve prospěch vyvolených velkých korporací. Výkonnost české ekonomiky není postavena na hrstce továrníků, ale velkém množství právě drobných firem,“ konstatoval šéf Soukromníků Petr Bajer.

Podle Strany soukromníků současná vláda připravuje a postupně realizuje likvidační regulokracii. Dávno je dle nich jasné, že zavedení online tržeb nepřinese do státní pokladny nic navíc a inspirovat se Chorvatskem, které patří k nejhorším ekonomikám světa, je nesmyslné.

Jak uvedl první místopředseda Soukromníků Rudolf Baránek, vláda chce živnostníky a všechny drobné podnikatele vyčlenit ze společnosti a mít je neustále pod dohledem. „Ještě zbývá nějaký ten Jáchymov, nebo aby si nás oplotili a viděli na nás. Tohle je nová forma třídního boje. Naprosto zásadní je, aby Babišovi neprošla elektronická evidence tržeb. Toho musíme docílit a podle informací pravicové parlamentní opozice by se to mohlo povést. Oni musí vědět, že nemají žádnou jistotu,“ konstatoval Baránek.

Na tiskovce zaznělo i varování vůči zákonu, který už je schválený a od prvního ledna začne platit. Jde o novelu zákona o DPH, která stanovuje povinná pravidelná hlášení, která prý budou obsahovat veškeré informace o tom, kde dané firmy či podnikatelé nakupují, za kolik a v jakém množství či s kým obchodují. Podle Soukromníků tak fakticky zanikne obchodní tajemství a hrozí, že tyto citlivé informace budou zneužity. „Budeme se diskutovat o tom, zda podáme ústavní stížnost a jaké jsou možnosti. Podle nás je to jednoznačně protiústavní,“ prozradil Bajer.

Strana soukromníků oznámila záměr kandidovat v krajských volbách příští rok a to ve všech krajích. Někde budou kandidovat sami, jinde budou uzavírat volební koalice se stranami, s nimiž se shodnou na svých základních programových bodech. Stejně tak se budou chtít zástupci jediné české stavovské strany ucházet o senátorské posty. Zatím Soukromníky v horní parlamentní komoře zastupuje senátor Ivo Valenta.

V závěru vedení Strany soukromníků oznámilo konání významné akce, protestní demonstrace. Ta se má uskutečnit na státní svátek 28. října od 14 hodin na pražském Václavském náměstí. Demonstraci pořádaní společně Soukromníci se Stranou svobodných občanů a některými svazy či cechy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chytré popelnice. Samy hlásí, že jsou plné. Jenže to Pirátům drhne

12:25 Chytré popelnice. Samy hlásí, že jsou plné. Jenže to Pirátům drhne

Pražská firma řešící moderní technologie, která spadá do gesce Pirátů, utratila více než 23 milionů …