Svoboda vyzve Šťastného. Bude kandidovat na šéfa pražské ODS

25.05.2011 22:58

VÍME PRVNÍ Podle zdrojů ParlamentníchListů.cz chce primátor Bohuslav Svoboda kandidovat na předsedu pražské ODS a vyzvat tak dosavadního předsedu Borise Šťastného.

Svoboda vyzve Šťastného. Bude kandidovat na šéfa pražské ODS

Podle informací ParlamentníchListů.cz si Svoboda přeje mimořádný volební regionální sněm pražských občanských demokratů, který by konečně rozseknul a rozhodl spory mezi křídlem primátora Svobody a předsedou pražské ODS Borisem Šťastným.

Mluvčí primátora Tereza Krásenská, ani jeho tajemník Marek Hanč nechtěli celou věc komentovat s tím, že takovou informaci nemají a že se jedná o stranickou záležitost, nikoli věc magistrátu.

Vyhrocení sporu

Svoboda na začátku týdne také uvedl, že by chtěl kandidovat na místopředsedu celorepublikové ODS. Spory mezi oběma křídly vypluly naplno na povrch kvůli jednání o rozdělení finanční rezervy magistrátu. Ta se rozděluje městským částem na různé projekty volnočasových aktivit, škol, parků, domovů pro seniory a podobně.

více: Konflikt o stamiliony v pražské ODS pokračuje

Část starostů se postavila proti návrhu, který odsouhlasila Rada hlavního města Prahy s tím, že rozdělení financí je prý nespravedlivé. To primátor odmítnul. Finanční výbor návrh neschválil, odmítl ho i klub zastupitelů ODS.

Podle informací ParlamentníchListů.cz se má ráno ještě jednat, zda primátor návrh předloží k hlasování zastupitelstvu, či ne, neboť návrh je schválen radou a podporují ho i sociální demokraté.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …