Temná předpověď odborů: S krizí jsme teprve na začátku

15.05.2013 15:15

Data Českého statistického úřadu (ČSÚ) ukazují, že ekonomická krize v Česku ještě nedosáhla svého dna. Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) dokonce předpokládá, že jsme teprve na počátku neblahého dění. Odboráři zároveň dodávají, že za to můžeme „poděkovat“ přílišné škrtací politice vlády.

Temná předpověď odborů: S krizí jsme teprve na začátku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Chudoba, ilustrační foto.

„ČMKOS je nucena důrazně konstatovat, že opět jako při krizi v roce 2008–2009 se promarnilo a promarňuje to nejcennější – čas pro přijetí smysluplných protikrizových opatření. Údaje za první čtvrtletí 2013 totiž jasně signalizují, že krize prvotně způsobená přehnanou restrikcí vlády se vlivem vnějších faktorů dále prohlubuje a že jsme fakticky teprve na jejím začátku,“ hřímají odbory.

Na škrtací politiku vlády, která vzhlíží k omezení nárůstu dluhů, doplácejí nejvíce české domácnosti s nižšími a středními příjmy. Trpí také stavebnictví i další obory, a za pozornost stojí, že české dluhy navzdory dietě dál rostou, takže výsledky kabinetu premiéra Petra Nečase (ODS) jsou při nejlepším sporné. Před dalším kolem recese u nás odbory podle vlastních slov varují už dlouho a předkládají vládě i konkrétní návrhy nezbytných prorůstových opatření. Vláda je však nevyslyšela a toto je důsledek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …