Tluchoře by mohl nahradit Benda nebo Doktor

06.05.2011 9:19

Možnými protikandidáty Petra Tluchoře, který bude obhajovat funkci předsedy poslaneckého klubu ODS, by podle informací Práva mohli být poslanci Marek Benda a Michal Doktor. Tluchoř by podle vlastních slov funkci rád obhájil, o své pozici však odmítá spekulovat.

Tluchoře by mohl nahradit Benda nebo Doktor

O tom, kdo by mohl nahradit Tluchoře v roli šéfa poslanců, se zatím pouze spekuluje. Nejčastěji je v této spojitosti slyšet jméno místopředsedy klubu Marka Bendy, podle dalších informací by vážným adeptem mohl být i poslanec Michal doktor, který nedávno o Tluchořovi prohlásil, že se sám „odstraňuje svou obludností".

„Při hlasování bude klíčové, co řekne předseda Petr Nečas," uvedl pro deník Právo jeden z poslanců ODS. Podle slov dalšího by prý Nečas mohl před středečním jednání či během něj vyjádřit nesouhlas s Petrem Tluchořem v čele poslaneckého klubu, vyčítá mu totiž, že před vládní krizí i během ní jednal za jeho zády.

„Hledáme shodu uvnitř klubu. Vládní koalice, která prošla dramatickou politickou krizí, může přežít pouze tehdy, když všechny koaliční kluby budou jednotné. Už si nemůžeme dovolit ztrácet poslanecké hlasy," uvedl Bém.

Napsali jsme:
Pod Tluchořem se kýve křeslo. Bude se o něm jednat 11. května

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…