Topolánek velvyslancem v USA? Nějakou normální otázku, zlobí se

07.06.2010 7:16

Z vysokých postů v české politice by Topolánek mohl zamířit až za oceán.

Topolánek velvyslancem v USA? Nějakou normální otázku, zlobí se

Bývalý premiér a šéf ODS Mirek Topolánek možná zahájí diplomatickou kariéru. Jeho jméno se totiž objevuje na seznamu kanidátů na post velvyslance v USA. Bývalý lídr občanských demokratů by tak mohl zastávat jeden z nejdůležitějších diplomatických postů.

Topolánek se vykrucuje

Současným velvyslancem ve Spojených státech amerických je Petr Kolář, ten ale svou funkci opustí koncem června. A Mirek Topolánek je prý horkým kandidátem na jeho nástupce již od dubna, kdy odešel z čela ODS.

Sám však o prestižní pozici příliš nestojí. "Znáte nějakého premiéra, který by dělal velvyslance? Nechcete mi dát nějaké normální otázky," odpověděl Hospodářským novinám na dotaz, jak se k nabídce staví.

Hvězdná jména

Kromě Topolánka je ve hře o post velvyslance v USA dalších pět jmen. Nejvíce šancí má prý ministr obrany Martin Barták, jehož na funkci nominovala ODS. Hovoří se také o ministru zahraničí Janu Kohoutovi, nebo o bývalém předsedovi KDU-ČSL Cyrilu Svobodovi.

Topolánek tak nakonec za oceán zřejmě nepojede. V kuloárech se mluví o tom, že nemá příliš šancí post získat. "Není řekněme tak vybaven, aby mohl zastávat jeden z nejdůležitějších diplomatických postů," řekl deníku jeden z pravicových poslanců.

Více čtěte:

Topolánek fotografem. Ukaž mi ksicht, křičel

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…