Vedení ČSSD chce odstranit plakáty hlásající vyhnání bezdomovců

06.09.2010 15:42

Vedení ČSSD chce, aby stranická buňka na Praze 5 stáhla plakáty hlásající, že zmizí narkomani, bezdomovci a herny. Dopředu s nimi prý nikdo předvolební materiály nekonzultoval.

Vedení ČSSD chce odstranit plakáty hlásající vyhnání bezdomovců

Sociální demokracie na Smíchově přišla s heslem „Pryč s narkomany, bezdomovci a hernami", které kromě současného místostarosty Prahy 5 Michala Šestáka prezentuje na plakátu také farářka Církve československé husitské Petra Šáchová.

Na webových stránkách pak sociální demokracie uvádí, že vyčlení oddíl městské policie, který bude bránit "nežádoucímu shromažďování" narkomanů a bezdomovců. Zřídit chce také hlídače parků a náměstí, kteří budou chránit veřejnost "před narkomany, bezdomovci a dalšími závadovými osobami".

Plakáty mají o problému vyvolat diskuzi, tvrdí Šesták

Šesták tvrdí, že je to úvodní fráze, která má o tomto problému vyvolat diskuzi. S tím má však problém pražské vedení strany. "Vůbec se nám to nelíbí, máme s tím problém," řekl ČTK místopředseda pražské ČSSD Miroslav Poche.

Dopředu plakáty prý vůbec neviděli. S kampaní v tomto stylu  nesouhlasí ani úřadující šéf ČSSD Bohuslav Sobotka. Novinářům v úterý řekl, že politické grémium ČSSD požádalo vedení strany v Praze 5, aby s kampaní přestalo. Podle Sobotky je bezdomovectví složitý sociální problém, který nelze "zplošťovat do sloganu tohoto typu".

ČSSD nechce v obvodu středisko pro narkomany

Současné vedení radnice na Praze 5 nesouhlasí s tím, že se na území Prahy 5 letos přestěhovalo protidrogové centrum Sananim. Podle Šestáka se v této souvislosti zvýšila v místě drobná kriminalita, například vykrádání aut. Podle Sananimu je ale smíchovská lokalita pro působení centra důležitá, neboť ve zdejším parku Na Skalce se přímo pod širým nebem obchoduje s drogami a narkomani tam drogy i berou.     

Bezdomovcům chce zase nabídnout dočasné ubytování a zaměstnání, například úklid ulic Prahy 5. Pokud lidé bez přístřeší takové nabídky nevyužijí, pak "... chceme, aby městská policie pracovala tak, aby v těch nejexponovanějších místech prostě nebyli", konstatoval Šesták.

Více:

Bublan (ČSSD): Bezdomovci jako černé svědomí

Nechceme Jocha a ani násilné řešení bezdomovectví, hřímala ČSSD

Paroubek varuje: Pravice hnědne. Dnes bezdomovci, zítra Romové

Foto:kscm.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…