Vítkovice, město zaslíbené ubytovnám pro nepřizpůsobivé

24.09.2014 15:12

Naše redakce obdržela druhé vydání Večerníku Vítkovice. Ústředním tématem je opět obchod s ubytovnami pro nepřizpůsobivé. Místo administrativní budovy má údajně vzniknout dva tisíce bytů právě pro sociálně slabé.

Vítkovice, město zaslíbené ubytovnám pro nepřizpůsobivé
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Ubytovna v Mostě - Velebudicích

Administrativní budova po Vítkovických stavbách byla údajně prodána Vilému Hampelovi, který se dle Večerníku nechal slyšet, že kanceláře předělá na garsoniéry.

Vilém Hampel má údajně ubytovnu i v Opavě, kde je přezdívána jako Dům hrůzy. Hampel se proslavil kauzou neadekvátního nájemného z komína ubytovny. Ten však sloužil i obecním bytům. Náměstek primátora Opavy Žídek k problému řekl:

„Jednalo se o neadekvátní měsíční částku. Vlastník chtěl dokonce zpětně uhradit až tři miliony korun. Město mu navrhlo vlastní výši nájemného, při jehož stanovení vycházelo ze znaleckého posudku, pan Hampel však na tuto částku nebyl ochoten přistoupit. Po celou dobu hledání kompromisu upozorňoval, že pokud město nepřistoupí na jeho podmínky, komín ucpe.“ Dle Večerníku se tak i stalo.

Občané mají podle Večerníku z chystané ubytovny obavy. Bojí se, že v okolí bude situace stejná jako Sirotčí či Nerudově ulici.

Opoziční zastupitel Aleš Dobrozemský k tématu dodává: „Kdyby starosta Dlabal nešel na ruku Janu Krsičkovi z ČSSD, známému provozovateli ubytoven v Sirotčí či Nerudově ulici, mohl bych si myslet, že je starosta jen neschopný. Reálně se však bojím, že je spíše všehoschopný.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…