Vláda dostala za boj s korupcí trojky. Na jedničky bychom museli zavřít sebe, říká Peake

02.02.2012 14:45

Občanská sdružení vystavila vládě vysvědčení za boj s korupcí a byly to většinou trojky. Vicepremiérka Karolína Peake (VV) kritiku přijala.

Vláda dostala za boj s korupcí trojky. Na jedničky bychom museli zavřít sebe, říká Peake
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

"Nejsem si ale jista, že bychom si jedničky nevysloužili jedině tím, že bychom se celá vláda nechali zavřít," uvedla pro iDNES.cz s úsměvem Peake. Na hodnocení a známkování se podílely organizace Transparency International, Oživení, Otevřená společnost, Ekologický právní servis a Zelený kruh.

Zatčení Haly? Skoro jako ministrů

David Ondráčka z Transparency International ocenil zejména zatčení bývalého manažera Ředitelství silnic a dálnic Michala Haly, kterého před Vánocemi zatkli detektivové kvůli podezření z mnohamilionových úplatků při pronájmech dálničních odpočívadel.

"To je na úrovni zatčení některých ministrů. Teď ještě dohledat, kdo je zapsán v jeho notýsku," řekl Ondráčka. Trojky vláda od občanských sdružení dostala v oblastech veřejné zakázky, kontrola úřadů, policie, financování politických stran, tvorba zákonů a samospráva. Čtyřky za pravidla pro kontrolu a dohlížení na střet zájmů, pětku za umožnění svobodného přístupu k informacím a dvojky za oblast justice a za ochranu oznamovatelů korupčního jednání. Jedničku žádnou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…