Vládní krize ublížila demokracii. Posílí extremistické strany, míní Bělobrádek

25.04.2011 16:40

Podle šéfa lidovců Pavla Bělobrádka nahrává vládní krize extremistickým a populistickým stranám. O zvýšení preferencí KDU-ČSL zatím spekulovat nechce.

Vládní krize ublížila demokracii. Posílí extremistické strany, míní Bělobrádek

Vládní krize a případný odliv sympatií voličů od nejmenší kabinetní strany, Věcí veřejných, by mohl nahrávat stranám, které na současném politickém výsluní nefigurují. Tedy třeba KDU-ČSL. Její předseda Pavel Bělobrádek se ale z aktuálního politického vývoje příliš netěší.

Téma vládní krize 

"To, co se děje a dělo, není nic, z čeho bychom se těšili. Ubližuje to demokracii a pohled lidí na ni. Obávám se, že kdyby nyní byly volby, dostaly by v důsledku tohoto znechucení hlasy v daleko větší míře různé extremistické a populistické strany," objasnil šéf lidovců ParlamentnímListům.cz svůj postoj k současné vládní krizi.

Počkejme si, vyzývá Bělobrádek 

O tom, zda kabinetní aféry mohou přispět ke zvýšení lidoveckých preferencí, ale spekulovat příliš nechtěl. "Víte, zatím je brzy se bavit o volbách a stavět to na nějakých dílčích průzkumech veřejného mínění. Uvidíme, co přinesou následující týdny," odmítá vyslovovat jednoznačné závěry.

Nahrávka Kočí 

Ty si ale Bělobrádek udělal o kabinetních kauzách a aféře kolem údajné korupce ve Věcech Veřejných. "To přece není normální, tak se to přece nesmí přehlížet, protože tím se definitivně zašlape demokracie," upozornil přes ParlamentníListy.cz Bělobrádek.


Zeptejte se Pavla Bělobrádka ZDE

##MINIPAS 3051##


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…