Vtipálek skoupil všechny Zemanovy knihy, vydával se za Ovčáčka. Čtenáři o ně ale nepřijdou

01.09.2016 19:06

Nová kniha rozhovorů prezidenta Miloše Zemana je v prodeji první den a už byla vyprodána. Tedy aspoň virtuálně. Patrně nějaký vtipálek v internetových obchodech objednal tisíce výtisků knihy Tato země je naše, a tím krátkodobě způsobil její nedostupnost.

Vtipálek skoupil všechny Zemanovy knihy, vydával se za Ovčáčka. Čtenáři o ně ale nepřijdou
Foto: Archiv
Popisek: Kniha Tato země je naše už je v knihkupectvích

Nově vydaná kniha pětadvaceti rozhovorů s prezidentem Zemanem, která se ve čtvrtek poprvé objevila na pultech českých knihkupectví, je v řadě internetových obchodů vedena jako vyprodaná.

Zájem o první Zemanovu publikaci od jeho nástupu do úřadu je sice enormní, ale v tomto případě nejde o skutečné objednávky. Knihu Tato země je naše si v mnoha tisících kusech v několika internetových knihkupectvích „objednal“ hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Ten ale pochopitelně vylučuje, že by toužil mít doma v knihovně tisíce výtisků téže knihy. Jde o vtipálka, který při objednávkách použil Ovčáčkovo jméno i e-mailovou adresu. Dohromady byly zřejmě objednány desetitisíce knih. Pouze na e-shopu nakladatelství Olympia si „Ovčáček“ objednal přes pět tisíc výtisků za celkovou cenu 1 644 600 Kč s adresou doručení Hrad, nádvoří č. p. 1.

Pro ParlamentníListy.cz Ovčáček uvedl: "Jsem velmi rád, že kniha vyvolala takový zájem pražské kavárny".

Nakladatelství Olympia, které knihu vydalo, již upozorňuje distributory, aby byli před neznámým srandistou varovány veškeré obchody, kde je Zemanova kniha v prodeji. „Pokud na některém z internetových knihkupectví narazíte na sdělení, že je kniha vyprodaná, jde o tento případ. Pracujeme na tom, aby byla situace co nejdříve vyřešena a kniha, o kterou byl velký zájem už před vydáním, se dostala ke všem zájemcům,“ sdělil k tomu Karel Hejna z nakladatelství Olympia.

Falešná objednávka Jiřího Ovčáčka v e-shopu nakladatelství Olympia:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…