Z lékařů, kteří brali statisíce, budou běžní záchranáři

19.01.2012 19:04

Lékaři, kteří si vypláceli až stotisícové odměny, musí odejít ze svých pozic ve Zdravotnické záchranné službě Karlovarského kraje. Nový ředitel Luděk Nečesaný jim ale nabídl, že mohou v práci zůstat jako řadoví záchranáři.

Z lékařů, kteří brali statisíce, budou běžní záchranáři
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vozidlo ambulance, ilustrační foto

"Tito kolegové dostanou šanci pracovat za standardních podmínek jako ostatní. Tedy za poloviční ceny. Nepočítá se s nimi na vyšších postech, na žádné odstupné také nemají nárok," řekl serveru iDNES.cz Nečesaný. Veden svých pozic zneužívalo a pouze si vyplácelo velké peníze.

Chystají se změny

V krajské organizaci se nyní chystá udělat zásadní změny. Především zeštíhlí administrativní aparát záchranky. Odejde deset až patnáct lidí, první už dostali výpověď. Zmizí také uměle vytvořená místa. Stejný počet zaměstnanců asi bude muset opustit dopravní zdravotnickou službu, která nemá dost práce.

Záchranka chce více spolupracovat s nemocnicí. Právě to má přilákat mladé lékaře.  "Poskytneme jim požadované komplexní vzdělání v urgentní medicíně, což je klíčová specializace," uvedl lékařský náměstek záchranné služby Roman Sýkora.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…