Zeman: Karlu Krylovi mnohé dlužíme

12.09.2012 8:55

Marlen Krylová navštívila kancelář Miloše Zemana.

Zeman: Karlu Krylovi mnohé dlužíme
Foto: red
Popisek: Marlen Krylová navštívila kancelář Miloše Zemana

Kancelář Miloše Zemana poctila svou návštěvou významná osobnost ze zahraničí. Svou podporu přišla vyjádřit Miloši Zemanovi Marlen Krylová, vdova po Karlu Krylovi. Stalo se tak během její návštěvy v Praze. Miloš Zeman hovořil s Marlen Krylovou o stávající politické situaci v ČR i ve světě, ale většina času z více než 40-ti minutové schůzky se nesla ve vzpomínkách na písničkáře Karla Kryla. "Vzpomínám si, že jsme pozvali Karla Kryla, aby nás poctil svou návštěvou v Lidovém domě. Nechal jsem pro něj poslat i vůz. Ale jak to tak bývá, vůz se cestou někde ztratil a Karel Kryl se vláčel celou cestu s kytarou přes rameno stopem až do Prahy," zavzpomínal Miloš Zeman. Došla i řeč na samotný odkaz Karla Kryla v dějinách ČSR. "Byl to revolucionář až do poslední chvíle," uvedl Zeman. "A souhlasím se slovy, které byly proneseny na jeho pohřbu, že tomuto člověku mnohé dlužíme." Paní Krylová si i přes životní peripetie uchovala svůj smysl pro humor. Když se jí totiž Miloš Zeman zeptal, zda dostal Kryl kdy nějaké vyznamenání, odpověděla: "Ale ano, nějakého lva doma máme.". Na závěr setkání si oba slíbili, že tato schůzka nebyla poslední.

.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Spoz.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…