Zru-shit Českou televizi? Baumruk je znechucen

07.10.2010 7:14

Redaktor Reflexu J. X. Doležal inicioval petici ZrušmeVeřejnoprávníTelevizi.cz, která požaduje po českých zákonodárcích zrušení České televize. Jeho aktivitu podporují například Klausovi spolupracovníci Petr Hájek a Ladislav Jakl i sexuolog Petr Weiss.

Zru-shit Českou televizi? Baumruk je znechucen

„Žádám vás o urychlené pojednání návrhu zrušit veřejnoprávní televizi - ČT 1, ČT 2 a ČT 4 bez náhrady, ČT 24 převést pod ČTK. Změnit statut ČTK, převést ji pod kontrolou vlády a platit ze státních prostředků v objemu finančních prostředků rovnému jednomu procentu současných nákladů na veřejnoprávní televizi," zní text petice adresovaný poslancům.

Podle Doležala má veřejnoprávní televize osm funkcí: 1. shit, 2. shit, 3. shit, 4. shit, 5. shit, 6. shit, 7. shit, 8. shit, a proto je třeba tento „shit" „zru-shit".

Hájek je „šíleným" Doležalem příjemně překvapen

Tajemník prezidenta republiky Ladislav Jakl redakci serveru ParlamentníListy.cz sdělil, že petici podepsal již dávno. „Je to naprosto správná iniciativa a podporuji ji, i když je překvapivé, že s tak dobrou věcí přijde člověk jinak s tak šílenými názory jako J. X. Doležal," řekl redakci Hájek.

Sám J. X. Doležal ParlamentnímListům.cz sdělil, že petici podepsalo již 1280 lidí. Jména signatářů však nechce zveřejnit, protože by to způsobilo problém s ochranou osobních údajů. Sdělil jen, že pod výzvou je podepsán i sexuolog Petr Weiss. „Jsem rád, je to ostatně otec Reflexu, tak jsem rád, že nás sleduje," reagoval Doležal na informaci, že iniciativu podporuje Petr Hájek.

Šéf Rady ČT proti zrušení ČT

Nápad na zrušení České televize se ale nelíbí předsedovi Rady České televize Jiřímu Baumrukovi. „Každý ať si podává návrhy, na co chce. Je to ale stejný nesmysl, jako by byl návrh na zrušení internetu, aby se tam děti nechodili dívat na nemravné obrázky. Nestojí to za další komentář," řekl ParlamentnímListům.cz předseda rady.

Představa zrušení ČT se nezamlouvá ani mediálnímu odborníkovi a bývalému generálnímu řediteli české pobočky Ringieru, který vydává Blesk, Tomáši Böhmovi. „Já bych rozhodně veřejnoprávní televizi ani veřejnoprávní rozhlas nerušil. Má nezanedbatelnou úlohu. Ve Velké Británii by také nikoho nenapadlo zrušit BBC," řekl redakci Böhm, který míní, že i komerční pořady typu filmů mohou přilákat diváky i k náročnějším pořadům s veřejnoprávním obsahem.

Rozpočet sedm miliard

J. X. Doležal na stránkách petice jako důvody, proč ČT zrušit uvádí, že program České televize, zvláště ČT 1, a její hospodaření je za peníze, které nás stojí, nepřijatelný luxus. Vzhledem k jejímu charakteru média veřejné služby daného zákonem program prý nemůže nikdy být výrazně lepší. „Dochází k permanentnímu vyhazování peněz daňových poplatníků, přitom informační konkurenceschopnost České televize ve srovnání s komerčními internetovými projekty strmě klesá," argumentuje Doležal.

Ten dále uvádí, že ředitel ČT Jiří Janeček pobírá 237 tisíc korun měsíčně, jeden díl pořadu "Uvolněte se, prosím!" se v České televizi vyráběl za 380 tisíc korun, celkové příjmy a výdaje ČT za rok 2009 dosáhly 6,926 miliardy korun, zatímco plán počítal s výnosy a náklady ve výši 7,318 miliardy korun a že rada odsouhlasila generálnímu řediteli Jiřímu Janečkovi pohyblivou složku mzdy za loňský rok ve výši 704 780 korun.

Dále čtěte:

Rada ČT: Zastavený tendr, slivovice a nahřátá koule

Zrušme veřejnoprávní televizi, je zbytečná, tvrdí J.X.Doležal

Kanálníci nepomůžou. ČT bych zrušil, opakuje Jakl

Moravec na ČT i v létě. Hájek: Zrušte už ten skanzen bolševismu

Hájek: Havel je neomarxista a ČT prototypem svazáctví

Rada ČT jde podle kritiků na ruku generálnímu řediteli, může to stát miliardu

Šéf Rady ČT: Někdo chce, aby se o České televizi mluvilo špatně

ČT dá za rady 17 milionů. První rada: Lépe vybírat zakázky

Byla ojetá, hájil šéf ČT Janeček nákup luxusní motorky

Janeček odpovídá Blesku: Na motorce sbírám inspiraci

Luxusní život šéfa ČT? Přepočítám si to, říká Uhde

Nešikovní zloději si "vypůjčili" auto Janečka z ČT

Janeček se rozjel. Manažerům sebere 5 procent

ČT byla úsporná. Janeček dostane 700 tisíc odměnu

Janeček: Mohl jsem v klidu dožít, ale jde mi o ČT

Šéf ČT Janeček: Šestistránková odpověď Nečasovi



Foto: Zbyněk Pecák

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …