Muži, kteří pomohli Janouškovi. Server rozkrývá pozadí lobbistova úspěchu

05.07.2013 19:58

Luboš Pašek a Petr Ullrich. To jsou podle informací serveru Ihned.cz muži, kteří otevřeně vystupují tam, kde si lobbista Roman Janoušek přeje zůstat ve stínu. Stojí např. za za smlouvou mezi společností Kardio Port a zdravotnickým zařízením IKEM.

Muži, kteří pomohli Janouškovi. Server rozkrývá pozadí lobbistova úspěchu
Foto: repro YouTube.com
Popisek: Roman Janoušek

Paškova kancelář se podle informací Hospodářských novin nachází právě v sousedství lobbisty Romana Janouška - v pražské Galerii Myšák. A právě sem směřovaly oficiální dopisy určené pro firmu Kardio Port z kliniky IKEM.

Miliony pro Ullricha, Peška i pro Janouška

„Soutěž totiž tehdejší vedení kliniky vypsalo v roce 2009 tak, že ani zavedení zahraniční dodavatelé nedokázali splnit všechny podmínky. Pašek byl v začátcích Kardio Portu jeho šéfem, pak ho vystřídal právě Ullrich,“ informuje server.

Podle informací televize Nova ale existuje ještě jasnější spojení mezi lobbistou Janouškem a zmíněnými pány. Jde o společnost Chambon, kterou zakládali právě Pašek a Ullrich v roce 2007. Akcie společnosti jsou anonymní.  V roce 2009 uzavřela tato společnost smlouvu se zdravotními pojišťovnami, na jejichž základě měla firma provádět genetické krevní testy, patřičně finančně ohodnocené. O tyto aktivity se zajímal Finančně-analytický útvar Ministerstva financí.

„Potom, co předloni firmu koupil německý zdravotnický koncern Synlab, přišlo Paškovi podle Novy na účet 167 milionů, Ullrichovi o milion víc  a Janouškovi 325 milionů,“ píše server iHNed.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…